"Doresc să încurajez procurorii să participe într-un număr cât mai mare la această procedură de selecţie în vederea propunerii pentru numirea în cea mai înaltă funcţie în Ministerul Public şi îi asigur pe toţi cei care prin rezultatele lor au dovedit integritate şi imparţialitate, precum şi un înalt nivel de profesionalism că vor avea şanse egale", a transmis ministrul Justiţiei, Raluca Prună, potrivit unui comunicat al MJ transmis miercuri AGERPRES.
MJ a publicat criteriile avute în vedere pentru ocuparea funcţiei de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi calendarul estimativ al procedurii.
Conform dispoziţiilor din art. 54. alin. 1 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, numirea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se face de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.
Sursa: Agerpres