Potrivit acesteia, operatorii portuari gălăţeni s-au plâns de astfel de taxe duble, dar şi de faptul că se pierde timp şi bani din cauza controalelor vamale repetate, la acelaşi transport, care ajunge în diferite porturi dunărene româneşti.
”Am convenit ca Ministerul Transporturilor să facă o inventariere a tuturor taxelor şi impozitelor pe care cei implicaţi în activitate le suportă în momentul acesta. Dacă există taxe care se suprapun, taxe care se dublează la un moment dat, acestea trebuie eliminate. Vom discuta cu Ministerul de Finanţe. Există şi problema aceasta a vămuirii, a controalelor intermediare între porturile româneşti, controale care se fac pe teritoriul României. În tranzitul dintr-un port românesc în alt port românesc, se fac controale vamale, sigur, că pare ceva ciudat, dar asta se întâmplă. Este un aspect care îngreunează, nu numai din punct de vedere financiar activitatea operatorilor, dar şi ca timp. Costă foarte mult aceste manevre, aceste controale. Vom discuta cu Direcţia Generală a Vămilor, cu cei care sunt responsabili în a reglementa acest lucru. Sperăm să găsim înţelegere şi să uşurăm un pic povara pe care operatorii şi transportatorii o au’, a spus Mănescu.
Operatorii portuari fluviali i-au transmis, joi, ministrului Ramona Mănescu problemele legale cu care se confruntă în activitatea lor, în cadrul discuţiilor purtate la conferinţa ”Dunărea- perspective de dezvoltare’.
Operatorii au propus şi înfiinţarea, la nivelul Ministerului Transporturilor, a unei direcţii speciale dedicată Dunării, propunere acceptată de ministrul Ramona Mănescu.
SURSA: Agerpres