Ministrul Turismului, Elena Udrea, şi Primarul Municipiului Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, semnează astăzi, în capitala judeţului Neamţ, un protocol de colaborare între instituţiile pe care le reprezintă.

Obiectul protocolului îl constituie susţinerea financiară, din partea Ministerului Turismului, a proiectului de dezvoltare a infrastructurii turistice a Municipiului Piatra-Neamţ.

Proiectul are trei componente principale: dezvoltare a infrastructurii turistice pe masivul Cozla, traseu turistic pe muntele Pietricica şi realizarea unei instalaţii de transport pe cablu între cele două zone. Contribuţia Ministerului Turismului la acest proiect este în valoare de 10 milioane lei, banii urmând să alimenteze bugetul municipalităţii Piatra Neamţ imediat după semnarea protocolului de către ministru şi primar.

Intervenţiile pe masivul Cozla se referă la realizarea unei instalaţii pe cablu pentru transportul turiştilor, amenajarea unor pârtii de schi şi de săniuş, cu instalaţii auxiliare de întreţinere şi exploatare, a unui centru de servicii şi închiriere material sportiv, precum şi la instalarea de instalaţii de zăpadă artificială şi de iluminat.

Pentru traseul turistic Pietricica se au în vedere următoarele obiective de investiţii: traseu pietonal, zone de repaus, construcţie lift înclinat, cu 2 staţii terminus amenajate cu platforme acoperite de aprox. 50 mp şi sistem de scări paralel cu calea de rulare a cabinei pentru întreţinere sau situaţii de urgenţă, construcţii de case de bilete la lift şi o construcţie pentru adăpostirea motoarelor la instalaţia de transport.

Scopul investiţiilor este acela de a contribui la creşterea circulaţiei turistice în oraşul şi regiunea Piatra-Neamţ, în paralel cu dezvoltarea durabilă a turismului şi a destinaţiilor turistice din zonă.

SURSA: MT