Ministerul Turismului va plăti 778.000 de euro, fără TVA, pentru realizarea studiilor de prefezabilitate privind amenajarea sau reamenajarea unor zone cu resurse turistice, precum peşteri şi saline.Astfel, instituţia va organiza, în august, o licitaţie pentru atribuirea lucrărilor, împărţite în patru loturi. Finanţarea se va face prin fonduri de la bugetul de stat, iar durata fiecărui contract este de trei luni.Contractul vizează achiziţionarea de servicii de arhitectură, de in
Ministerul Turismului va plăti 778.000 de euro, fără TVA, pentru realizarea studiilor de prefezabilitate privind amenajarea sau reamenajarea unor zone cu resurse turistice, precum peşteri şi saline.
Astfel, instituţia va organiza, în august, o licitaţie pentru atribuirea lucrărilor, împărţite în patru loturi. Finanţarea se va face prin fonduri de la bugetul de stat, iar durata fiecărui contract este de trei luni.
Contractul vizează achiziţionarea de servicii de arhitectură, de inginerie specializată şi integrată, precum şi servicii de proiectare urbanistică şi peisagisitică, de testări şi analize tehnice, potrivit unui anunţ al instituţiei.
Primul lot
Vizează realizarea studiilor de prefezabilitate privind amenajarea şi reamenajarea turistică a salinelor Praid (judeţul Harghita), Slănic Prahova (judeţul Prahova) şi Cacica (Judeţul Suceava). Valorea estimativă a contractului este de 100.000 de euro, fără TVA.
Al doilea lot
Se referă la realizarea studiilor de oportunitate privind amenajarea şi reamenajarea turistică a peşterilor Ponicova (Mehedinţi), Comarnic (judeţul Caraş Severin), Ialomiţa (Parcul Natural Bucegi, judeţul Dâmboviţa), Polovragi (judeţul Gorj) şi Dâmbovicioara (Parcul Naţional Piatra Craiului, judeţul Argeş). Contractul, cu o valoare estimativă de 240.000 euro, mai vizează amenajarea peşterii şi a complexului carstic de la Ponoarele (judeţul Mehedinţi), a peşterii Meledic (judeţul Buzău), precum şi a Galeriei Prosacului (Peştera Topolniţa, Mehedinţi).
Cel de-al treilea lot
Vizează studii de prefezabilitate pentru dezvoltarea turismului, în general, şi a celui balnear, în special în staţiunea Snagov şi Ostrovul Simian (inclusiv oraşul Drobeta Turnu Severin din judeţul Mehedinţi), şi are o valoare estimativă de 190.000 de euro.
Ultimul lot
Se referă la dezvoltarea turistică a zonei Ţara Făgăraşului (judeţul Braşov), a depresiunilor Topliţa şi Bihor, din judeţul Harghita, a unor comune din judeţele Caraş Severin, Cluj şi Giurgiu, precum şi a unor zone de dezvoltare din judeţele Bihor, Covasna şi Braşov, pentru care vor fi alocaţi 248.000 euro.
SURSA: Mediafax