Premierul Emil Boc şi-a avertizat miniştrii că cei care nu vor atrage fonduri europene vor fi primii pe lista unei eventuale remanieri.

Boc a spus colegilor săi de Cabinet la primul comitet interministerial privind fondurile europene, că performanţa în accesarea banilor de la UE va fi un criteriu de evaluare a activităţii fiecărui membru al cabinetului şi va conta la o eventuală remaniere a Guvernului.

“Şansa României de a ieşi mai repede din criză şi de a pregăti relansarea economică stă şi în capacitatea ţării de a aduce banii europeni pe care îi avem la dispoziţie. Gradul de performanţă al absorbţiei fondurilor comunitare de către miniştri va fi un criteriu al evaluării activităţii fiecăruia şi va sta la baza eventualelor remanieri guvernamentale, care sunt fireşti într-un act de guvernare.

Deci un criteriu al evaluării fiecărui ministru va fi acela al performanţei absorbţiei fondurilor comunitare, pornind de la momentul zero, acesta al preluării mandatului”, a spus Boc.

Banii europeni pot scoate România din criză

El a arătat că atragerea fondurilor comunitare este o prioritate a Guvernului, deoarece banii europeni sunt o şansă de modernizare a ţării şi un mijloc de a ieşi din actuala criză financiară şi a asigura relansarea economică.

Premierul Emil Boc a convocat marţi, la Palatul Victoria, prima reuniune din acest an pe tema absorbţiei fondurilor europene. La întâlnire participă vicepremierul Marko Bela, miniştrii Economiei, Afacerilor Externe, Comunicaţiilor, Educaţiei, Justiţiei, Muncii, Transporturilor, Mediului şi Pădurilor, Internelor şi Culturii. Din partea Ministerului Dezvoltării şi Turismului participă secretarul de stat Răzvan Murgeanu.