UPDATE 11

Ioana Mihăilă a primit aviz negativ, marţi, pentru funcţia de ministru al Sănătăţii din partea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

UPDATE 10 

Dragoş Pîslaru a primit aviz negativ, marţi, pentru funcţia de ministru al Finanţelor din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

UPDATE 9 

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mihai Goţiu, a primit marţi aviz negativ din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

UPDATE 8

Stelian Ion, aviz negativ în Parlament pentru Ministerul Justiţiei

UPDATE 7 

Claudiu Năsui, avizat negativ în comisiile parlamentare pentru funcţia de ministru al Economiei

UPDATE 6

Ionuţ Moşteanu a primit şi el un aviz negativ pentru a deveni noul ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Avizul negativ a fost dat cu 10 voturi “pentru”, 14 “împotrivă” şi 16 parlamentari s-au abţinut.

UPDATE 5

Cristina Prună a primit şi ea aviz negativ pentru funcţia de ministru al Energiei din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 14 voturi „pentru”, 27 „împotrivă” şi 16 abţineri din totalul voturilor exprimate de membrii comisiilor de specialitate ale celor două Camere.

UPDATE 4

Cristian Ghinea a primit aviz negativ pentru funcţia de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 13 voturi “împotrivă”, 7 voturi “pentru” şi 8 abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru afaceri europene ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

UPDATE 3

Cătălin Drulă a primit aviz pozitiv, primul de până acum, pentru a reveni la Ministerul Transporturilor.

S-au numărat 12 voturi „pentru” avizul negativ, 8 „împotrivă” şi 7 parlamentari s-au abţinut de la vot. „Avizul este pozitiv dacă propunerea de aviz negativ a căzut la vot”, a explicat după audieri Cătălin Drulă. Pentru că propunerea de aviz negativ nu a fost votată de majoritatea membrilor comisiei, președintele Comisiei a considerat avizul ca fiind pozitiv.

Alin Stoica a primit aviz negativ pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne din partea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

S-au înregistrat 19 voturi „pentru” avizul negativ, 5 „împotrivă” şi 13 abţineri.

UPDATE 2

Dan Barna a primit aviz negativ pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe.

S-au întrunit 20 de voturi “împotrivă”, 11 voturi “pentru” şi 4 abţineri.

Monica Elena Berescu a primit aviz negativ, marţi, pentru funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 17 voturi “pentru”, 17 “împotrivă” şi 8 abţineri din totalul voturilor exprimate de membrii comisiilor de specialitate ale celor două Camere.

Ministrul propus la Apărare, Nicu Fălcoi, a primit aviz negativ din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 15 voturi “împotrivă”, 8 voturi “pentru” şi 13 abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

UPDATE

Iulia Popovici a primit aviz negativ, marţi, pentru funcţia de ministru al Culturii din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

S-au înregistrat 9 voturi “împotriva” numirii ca ministru, 4 voturi “pentru” şi 7 abţineri din partea membrilor Comisiilor pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Tudor Pop a primit şi el aviz negativ pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului din partea Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat.

În urma audierilor desfăşurate la Camera Deputaţilor, Pop a primit 9 voturi “pentru” şi 12 “împotrivă”, înregistrându-se totodată şi 4 abţineri.

 

Ştirea iniţială

Marţi, 19 octombrie, miniştrii Cabinetului Dacian Cioloş merg în Parlament pentru a fi audiaţi în comisiile de specialitate.

Audierile – marţi; votul în plenul reunit al Parlamentului – miercuri la ora 10:00

Audierile au început la ora 10:00. Plenul reunit în care se va da votul pentru întregul Guvern va avea loc miercuri, 20 octombrie, la ora 10:00.

“Am aprobat programul privind zilele de marţi şi miercuri, care cuprinde audierea miniştrilor desemnaţi în Guvernul Cioloş şi şedinţa plenului reunit pentru miercuri, începând cu ora 10,00. Marţi, va fi o zi plină de audieri.

Până miercuri dimineaţă, la ora 9:00, aşteptăm avizele de la comisiile care îi vor audia pe miniştri, iar plenul reunit începe miercuri la ora 10:00”, a transmis, luni, Anca Dragu, preşedintele Senatului, potrivit Agerpres.

Audierile se vor încheia marţi cu ministrul desemnat al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, singura care va sta timp de două ore în comisiile de specialitate. Preşedintele Senatului a explicat că decizia privind o audiere mai lungă faţă de ceilalţi miniştri a aparţinut membrilor comisiilor.

“Cred că aceasta a fost decizia comisiilor şi solicitarea comisiilor respective. Cu siguranţă, vorbim despre o criză sanitară, despre pandemie şi ne aşteptăm, într-adevăr, ca cele mai multe discuţii să fie la audierea ministrului desemnat al Sănătăţii”, a precizat Anca Dragu.

Calendarul audierilor

Ora 10.00

Iulia Popovici  – Ministrul Culturii

Tudor Pop –  Ministrul Tineretului şi Sportului

Ora 11.00

Monica Berescu – Ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii

Nicu Fălcoi – Ministrul Apararii Nationale

Ilie Dan Barna – Ministrul Afacerilor Externe

Ora 12.00

Alin Stoica – Ministrul Afacerilor Interne

Catălin Drulă – Ministrul Transporturilor si Infrastructurii

Ora 13.00

Cristian Ghinea, Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene

Cristina Prună – Ministrul Energiei

Ora 14.00

Claudiu Iulius Gavril Nasui – Ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului

Ionuţ Moşteanu – Ministrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Ora 15.00

Dragoş Pîslaru – Ministrul Finantelor

Mihai Goţiu – Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor

Stelian Cristian Ion – Ministrul Justitie

Ora 16.30

Oana Ţoiu – Ministrul Muncii şi Protectiei Sociale

Ora 17.30

Corina Atanasiu – Ministrul Educatiei

Ora 18.30

George Căţean –  Ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Ruraleâ

Ora 18.30

Ioana Mihăilă – Ministrul Sănătăţii