"Cu puţin timp în urmă, un viceministru a fost aici şi cu susţinerea Ministerului Agriculturii s-au văzut cu mai mulţi importatori, cu distribuitori de produse, cu reţele de supermarketuri. Sunt deja rezultate. Unii dintre producători acced în reţeaua Metro, alţii în reţeaua Carrefour. Nu atât de mult cât ne-am dori, dar aşa cum am mai spus, nu ne dorim ca agricultorii din România să creadă că venim să le facem concurenţă, pentru că se încearcă să se speculeze acest lucru şi nu este adevărat", a spus Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii din Republica Moldova.
Potrivit acestuia, producătorii din Moldova au exportat peste 500 de tone de struguri de masă, acesta fiind primul an în care intră pe piaţa românească, dar şi cantităţi mai mici de mere şi prune.
În ceea ce priveşte situaţia fermelor de familie, ministrul Bumacov a apreciat că în Moldova copiii celor care deţin sau vor înfiinţa astfel de ferme "se vor juca cu tractoraşe şi văcuţe de jucărie şi nu cu kalaşnikov", pentru că ţara nu are scopul de a cotropi, ci de a hrăni populaţia planetei.
"Eu sper ca şi la noi, în Republica Moldova, copiii celor care sunt la ţară, copiii celor care vor înfiinţa ferme de familie se vor juca mai mult cu jucării, cu tractoraşe, combine, cu văcuţe de jucărie, nu doar cu kalaşnikov sau cu tancuri. Noi suntem ţări care nu avem scopul de a cotropi, ci de a hrăni populaţia Terrei care duce lipsă acum de produse agroalimentare şi va duce lipsă şi mai mare în viitor", a mai spus Vasile Bumacov.
Ministrul Agriculturii din Republica Moldova a mulţumit agricultorilor şi oficialilor din România pentru experienţa transmisă producătorilor din Republica Moldova, şi de asemenea pentru "colaborarea civilizată şi productivă". AGERPRES