„În momentul de faţă, nu avem preşedinte la ADS. Acesta şi-a dat demisia înainte de venirea mea în minister. Există un vicepreşedinte pe care l-am găsit în funcţie şi care asigură, deocamdată, conducerea. Am primit zilele acestea şi un raport de la ADS, pe care o să-l prezint întâi premierului. Încă nu vreau să mă pronunţ, dar cred că acolo putem să eficientizăm activitatea, astfel încât redevenţele să se plătească la timp. Trebuie să înţeleagă toată lumea că există o prioritate: să-ţi plăteşti întâi redevenţa şi apoi să-ţi derulezi contractele pe care le ai în mod absolut corect”, a spus Daniel Constantin.
Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia anunţa, la mijlocul lunii aprilie, că intenţionează să schimbe conducerea ADS din cauza problemelor găsite în această structură şi, mai ales, pentru că este o instituţie care pierde foarte multe procese. ”ADS are la ora actuală pe rol 1.800 de procese, în condiţiile în care Ministerul Agriculturii are mai puţin de 800, iar ADS pierde multe dintre aceste procese”, a subliniat Stelian Fuia, în acea perioadă.  Din toamna anului 2011, Agenţia Domeniilor Statului a fost condusă de Bogdan George Ilea în calitate de preşedinte, şi de Adrian Dida – vicepreşedinte.
ADS a anunţat la finele anului trecut că şi-a majorat veniturile cu aproape 30% în perioada ianuarie – noiembrie 2011, până la 99,6 milioane de lei, faţă de cele 71 milioane de lei, înregistrate în acelaşi interval din 2010. Pentru începutul anului 2012, ADS a anunţat organizarea unor licitaţii publice cu strigare în vederea concesionării, pe o perioadă de 20 de ani, a unei suprafeţe totale de 2.134 de hectare de teren cu destinaţie agricolă şi 608 hectare de teren neagricol, proprietate publică sau privată a statului.
Agenţia obţine încasări din activităţi precum concesionări şi arendări terenuri cu destinaţie agricolă, vânzări de acţiuni la societăţi din portofoliu şi de sedii de circumscripţii sanitar – veterinare, dar şi din vânzări de caiete de sarcini. Agenţia Domeniilor Statului a fost înfiinţată prin Legea nr. 268/2001, ca instituţie de interes public, cu caracter financiar şi comercial, în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).
Sursa: Agerpres