Ministrul Apărării neagă zvonurile despre remanierea sa: „Nu mi-a reproşat nimeni nimic până acum”

Vasile Dîncu: PNL are limbaj dublu. Nu cred că le-ar conveni să testăm alegerile anticipate BUCUREȘTI (MEDIAFAX) - PNL nu înțelege că într-o coaliție trebuie să fim solidari și că oricum vom plăti împreună și oalele sparte, și diplomele pe care le vom lua, susține Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD. El consideră că e puțin probabil să se rupă coaliția PSD-PNL. „Coaliția funcționează foarte bine, din perspectiva participării la guvernare, dar din perspectiva comunicării, există două partide în partenerul nostru de guvernare, PNL. Este unul al celor care vorbesc mai degrabă și este unul al celor care acționează. Cei care sunt în Guvern și care participă la acest act de guvernare împreună sunt cei care sunt alături de PSD, de programul de guvernare pe care l-am scris împreună și pe de altă parte, este o parte dintre oameni care sunt un fel de vorbitorinci și care vor să transmită un mesaj separat pentru electoratul lor”, a declarat, la RFI, Vasile Dîncu. Social-democratul acuză PNL de limbaj dublu. „În ședințele de coaliție pe care le avem destul de des în această perioadă nu avem obiecțiile care apar atunci când unii lideri ai PNL văd microfoanele jurnaliștilor de afară. Însă nu pot să spun că aceasta nu este o problemă până la urmă, pentru că acest dublu discurs, unul pentru electoratul PNL, altul pentru ceilalți, pune unele probleme cu adevărat pentru guvernare, pentru că în primul rând și cea mai importantă problemă este că PNL nu înțelege că într-o coaliție trebuie să fim solidari și că oricum vom plăti împreună și oalele sparte și diplomele pe care le vom lua”, a adăugat Dîncu. Întrebat dacă se așteaptă la ruperea coaliției PSD-PNL până la alegerile de anul viitor, Vasile Dîncu a răspuns: „Totul este posibil în politică. Eu cred în acest moment că este puțin probabil ca să se întâmple acest lucru. Mai există și un precedent și cred că există la PNL și oameni cu memorie, mai ales a ultimelor decenii, dacă ne aducem aminte și PSD înainte de niște alegeri, dacă nu mă înșel în 2009, a făcut acest lucru, a ieșit de la guvernare și a pierdut acele alegeri (...). Pentru acest scenariu (al ruperii coaliției-n.r.) suntem pregătiți și noi, pentru că până la urmă, noi am intrat în numele stabilității să facem această acțiune comună cu PNL, cu dreapta, dar pe de altă parte, există și soluția întoarcerii la popor. Nu cred însă că ar conveni o retragere de la guvernare a PSD și a testa alegeri anticipate sau ca președintele Iohannis să poată accepta ca finalul bilanțului de zece ani de conducere, de guvernare a României să fie pe fondul unui puternic conflict sau unei crize politice în care am intra, dacă se retrage PNL de la guvernare”.

Sursă: Dreamstime

După ce au apărut zvonuri în spațiul public potrivit cărora ministrul Apărării Naționale Vasile Dîncu va fi supus remanierii guvernamentale, acesta a ținut să precizeze personal că nimeni nu i-a reproșat nimic și că colegii săi din cadrul coaliției guvernamentale sunt mulțumiți de activitatea sa.

Ministrul Apărării neagă zvonurile despre remanierea sa: „Nu mi-a reproşat nimeni nimic până acum”

După ce au apărut zvonuri în spațiul public potrivit cărora ministrul Apărării Naționale Vasile Dîncu va fi supus remanierii guvernamentale, acesta a ținut să precizeze personal că nimeni nu i-a reproșat nimic și că colegii săi din cadrul coaliției guvernamentale sunt mulțumiți de activitatea sa.

Vasile Dîncu a ținut să precizeze că nu este afectat de astfel de fake news-uri deoarece înțelege că jurnaliștii nu prea au subiecte în această lună din an, așa că scriu articole pe bază de surse pentru a atrage cititori.

„Nu mi-a reproşat nimeni nimic până acum. Nici premierul, nici preşedintele, nici Marcel Ciolacu. Ştirile acestea care apar pe surse, fără nicio sursă identificabilă, şi care se repetă – când este vorba de ministrul Apărării şi în timpul acestui război hibrid – au o anumită direcţie, au o anumită semnificație. Pot fi înţelese.

Încearcă să dea o senzaţie de nesiguranţă, că politica este greșită sau că cineva a greşit în sistemul de apărare sau că nu funcţionează. Nu am avut nicio discuţie. Evident că am discutat şi cu premierul României despre aceste lucruri. Nimeni nu a pus vreodată problema unei remanieri în Guvern. Nu s-a pus această problemă.

Nimeni nu este bătut în cuie, nimeni nu a dat un concurs pentru funcţia de ministru. În momentul în care îţi spune partidul care te-a propus, sau președintele partidului, sau premierul, preşedintele României în cazul nostru, celor de la Apărare, că trebuie să laşi locul altuia, ăsta este un lucru normal.

Deocamdată, acesta este un fake news care a funcţionat destul de bine, dar îi înţeleg şi sensul, mai ales că este şi august, sunt puţine ştiri şi atunci aceste ştiri merg. Sunt ştirile de august care merg mai uşor. Deocamdată, nu am avut nicio discuţie cu nimeni în acest sens. Eu îmi fac treaba, dar nici nu mă emoționează asemenea ştiri”, a declarat, miercuri seară, Vasile Dîncu, în cadrul unui interviu acordat pentru Antena 3.

Remanierea guvernamentală va avea loc doar dacă va fi nevoie

Vă amintim că, după ce preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a spus că, din punctul său de vedere, se impune o remaniere guvernamentală până la sfârşitul acestui an, Nicolae Ciucă a anunțat că va lua această măsură când va fi cazul și doar dacă va fi cazul, subliniind că remanierea este un atribut al premierului.

„Sigur, avem responsabilitatea coaliției și suntem lideri ai partidelor din coaliție, iar în calitate de premier am să-mi asum această responsabilitate și, desigur, voi avea discuții cu fiecare dintre liderii partidelor din coaliție și atunci când va fi cazul și dacă va fi cazul, vom proceda la remaniere”, a explicat, miercuri, Nicolae Ciucă, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Suceava.

Întrebat dacă la întâlnirea cu grupurile parlamentare de săptămâna viitoare va discuta despre remaniere, Nicolae Ciucă a precizat că nu va face acest lucru.

„Vom discuta agenda pentru această sesiune parlamentară. Sunt obiective foarte importante pe care noi le avem în vedere pentru că au fost o serie întreagă de reglementări pe care le-am aprobat la nivelul guvernului și au fost transmise Parlamentului o serie de ordonanțe de urgență care au reprezentat jaloane și ținte pentru îndeplinirea Planului Național de Redresare și Reziliență.

Din discuțiile cu reprezentanții Comisiei, practic ele se consideră finalizate în momentul în care sunt adoptate și de către Parlament, ca atare, obiectivul nostru principal îl reprezintă ca aceste ordonanțe de urgență să fie aprobate de Parlament”, a precizat premierul României.