Capitala are nevoie de o nouă Sală Polivalent
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila a declarat luni că Bucureştiul are nevoie de o nouă Sală Polivalentă, nu de 5.300 de locuri, cum e cea actuală, ci cu peste 10.000 de locuri, pentru că este capitală, el arătând că autoritatea locală nu a depus o documentaţie pe care să o finanţeze.
„În mod categoric în ce mă priveşte şi cred că este punctul de vedere al coaliţiei, Bucureştiul are nevoie de o nouă Sală Polivalentă, nu de 5.300 de locuri, cum e cea actuală, totuşi suntem capitală de ţară (…) deci ne trebuie o Sală Polivalentă cu peste 10.000 de locuri”, a spus ministrul Dezvoltării la Prima News TV.
El a arătat că pentru această investiţie, beneficiarul trebuie să fie autoritatea locală. „Deocamdată nu avem o documentaţie pe care să o finanţăm, ca să mergem înainte, nu s-a depus această documentaţie”.
Ministrul Dezvoltării a declarat că în PNRR nu mai poate fi încadrată, pentru că nu erau construiri de săli noi, dar Ministerul Dezvoltării are în construcţie mai multe săli polivalente.
„Anul trecut am predat trei săli, Bistriţa, Oradea şi Piteşti, săli polivalente noi, avem în curs la Constanţa, respectiv la Turda şi la Suceava unde a început construcţia. Cea mai mare care se construieşte este la Braşov”, a spus Cseke Attila.
El a menţionat că, pe eficientizarea energetică a actualei săli, nu crede că a fost o greşeală din partea Ministerului Sportului că a făcut această solicitare, pentru că nu trebuie să renunţat complet la cea veche.
Ce lucrării se vor realiza la Sala Polivalentă
Amintim că, ministerul Sportului a anunţat în februarie că a fost semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea energetică a Sălii Polivalente din Bucureşti cu fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
Valoarea totală a Proiectului este de 59.5 milioane de lei, din care valoarea eligibilă din PNRR (fără TVA) este de 50 de milioane de lei (valoare maximă cu TVA – aproximativ 12 milioane euro).
Investiţia care se va realiza la Sala Polivalentă cuprinde:
– Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii;
– Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire şi de furnizare a apei calde de consum;
– Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie;
– Lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare şi/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior;
– Lucrări de reabilitare/modernizare a instalaţiilor de iluminat în clădiri;
– Sisteme de management energetic integrat pentru clădiri;
– Modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor, inclusiv în vederea pregătirii clădirilor pentru soluţii inteligente.
De asemenea, se vor executa lucrări pentru echiparea cu 10 staţii de încărcare pentru maşini electrice, precum şi lucrări conexe pentru respectarea altor cerinţe fundamentale privind calitatea în construcţii.