Ministrul Digitalizării anunță prima platformă de inovare şi transfer tehnologic din istoria României

România

SURSA FOTO: Dreamstime

Prima platformă de inovare şi transfer tehnologic din istoria României. Țara noastră ar putea deveni una extrem de importantă în Europa. Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a dat mai multe detalii despre proiectele țării noastre.

Prima platformă de inovare şi transfer tehnologic din istoria României

Premieră în România! Ministrul Digitalizării a venit cu vești bune. Bogdan Ivan a anunțat că se lucrează la o legislație pentru sprijinirea colaborărilor dintre institutele de cercetare și mediul privat.

Prima platformă de inovare şi transfer tehnologic din istoria României. Aflat la Bistrița, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării a spus că a găsit o finanțare de 50 de milioane de euro și că a cumpărat și 30 de hectare publice. Pe acele hectare va fi construit primul centru de inovare din România.

„Vă spun o informaţie în premieră – o mai ştiu încă trei oameni şi premierul României: am reuşit să găsesc o finanţare de 50 de milioane de euro printr-o altă instituţie, am pus la masă toate institutele care ţin de Ministerul Cercetării, am pus la masă o primărie de lângă Bucureşti, Consiliul Judeţean Ilfov şi alţi parteneri privaţi, am luat vreo 30 de hectare publice şi acolo vom face primul centru de inovare, pentru că acolo sunt şi institutele de cercetare pe zonă de laser, pe zonă de nucleară.

Am bătut palma să facem prima platformă de inovare şi transfer tehnologic din istoria României”, spune ministrul.

SURSA FOTO: Facebook, Bogdan Ivan

Legislație pentru colaborare

Tot de la seminarul organizat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Bistriţa-Năsăud, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării a mai spus că se lucrează la o nouă legislație.

Potrivit lui, aceasta trebuie să sprijine colaborările dintre institutele de cercetare și mediul privat. Nu în ultimul rând, el a mai adus în discuție și oportunitatea deschiderii unei fabrici de microconductori.

Ministrul mai spune că deja a avut discuții cu Taiwanul în acest sens.

Potrivit lui, România va avea la dispoziție suma de 600 de euro pentru a face microconductori  la noi în țară.

„Trebuie să gândim mare, din punctul meu de vedere: microconductori. Am avut nişte discuţii foarte bune cu cei din Taiwan, care fabrică conductori. Am avut discuţii cu cei de la Bruxelles şi cu Ministerul Economiei. O să avem vreo 600 de milioane de euro care pot să fie folosite pe partea de microconductori în România, Taiwanul vine cu tehnologia”, a mai spus el.