Potrivit unui alt comunicat dat recent de Ministerului Economiei, Oltchim funcționează cu o parte din instalații la capacitate redusă. Conducerea companiei poartă negocieri cu Electrica pentru reluarea furnizării.
”Începând cu data de 11.01.2012. S.C. OLTCHIM S.A. Rm. Vâlcea funcționează cu o parte din instalații la capacitate redusă ca urmare a neîncadrării în graficul de eșalonare încheiat cu furnizorul de energie electrica S.C. ELECTRICA S.A.. În prezent, S.C. OLTCHIM S.A. negociază cu S.C. ELECTRICA S.A. pentru normalizarea situației și reluarea livrărilor de energie electrică conform clauzelor
contractuale”, se arată în comunicatul primit de la minister.
Negocieri cu liderii sindicali ai minerilor

Echipa s-a întâlnit la Bucureşti cu liderii sindicali ai minerilor din cadrul Companiei Naţionale a Huilei (CNH) Petroşani si cu conducerea companiei. Au fost analizate principalele revendicări sindicale si măsurile necesare în vederea funcţionării optime a CNH Petroşani, astfel încât sa poată fi asigurat necesarul de huila din producţia internă pentru termocentralele Mintia şi Paroşeni, care furnizează în această perioadă o parte importantă din producţia naţională de energie electrica.

Au fost soluţionate probleme legate de plata celei de-a treia tranşe din salariile compensatorii aferente personalului disponibilizat in anul 2011, acoperirea deficitului de personal generat de pensionările care vor avea loc la CNH în cursul anului 2012 şi a fost creat cadrul necesar pentru reaşezarea preţului de livrare al huilei, în relaţie cu costurile de producţie fundamentate la nivelul companiei.

Protocolul semnat la încheierea negocierilor asigura aprovizionarea, fără sincope, cu huila din producţia internă, a termocentralelor care funcţionează la capacitate maximă pentru a acoperi consumul de energie electrică la nivel naţional.
Ariton s-a întâlnit şi cu liderul sindical Marin Condescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, discuţiile având ca subiect procesul de înfiinţare a Complexului Energetic Oltenia, proces aflat în plină desfăşurare.
Citește și: Oficialii Oltchim negociază cu Electrica reluarea livrărilor de energie electrică