Oficialul român s-a întâlnit joi cu Eric Stewart, preşedintele executiv al American-Romanian Business Council (AMRO), reprezentant al unui important organism neguvernamental, recent înfiinţat, format din membri ai unora dintre cele mai prestigioase corporaţii americane.

În cursul discuţiilor, ministrul Economiei a arătat importanţa deosebită pe care autorităţile române o acordă Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA şi, în acest context, intensificării acţiunilor din componenta economică a parteneriatului, care trebuie şi pot să se ridice la nivelul componentei militaro-strategice.

‘În această direcţie, de maxim interes este atragerea de mai multe investiţii americane în România – în special în sectorul industriilor manufacturiere, al sectorului de apărare şi industriei aviaţiei, în sectorul energetic şi în agricultură, precum şi prezenţa în România a unor bănci şi societăţi de asigurări americane solide, care să sprijine şi să consolideze aceste investiţii’, se arată în comunicatul ME.

Eric Stewart a menţionat activităţile şi acţiunile pe care le are în vedere AMRO pentru a stimula interesul cercurilor de afaceri din SUA pentru România, în colaborare cu autorităţile americane, dar şi cu sprijinul şi implicarea Guvernului de la Bucureşti şi a unor ministere, cu conducerea cărora s-a întâlnit pe parcursul actualei misiuni în ţara noastră.

Şeful român al Economiei l-a asigurat pe reprezentantul AMRO de întregul său sprijin – în sfera de atribuţii ce revin ministerului – pentru realizarea punctelor din strategia AMRO pentru România, care ţin de palierul economic. Totodată, s-a convenit o continuare a contactelor şi consultărilor cu ocazia activităţilor programate a se desfăşura în semestrul doi al anului în curs.
SURSA: Agerpres