Ministrul Educației a vorbit, marți seară, despre ce se va întâmpla cu școlile din România în următoarea perioadă. Sorin Cîmpeanu spune că dorește ca elevii să se întoarcă în școli cât mai repede. În caz contrar, vor avea loc schimbări privind examenele naționale.
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a transmis, marţi, că „este esenţial” să existe predictibilitate în cazul examenelor naţionale, dar, dacă nu se va putea reveni la învăţământul faţă în faţă, ar putea fi efectuate schimbări care să conducă la o flexibilizare în beneficiul elevilor şi care să compenseze eventuale deficite ce „nu se pot reţine în sarcina elevilor”, transmite Agerpres.
Posibile modificări privind conținutul probelor examenelor naționale
Întrebat la Realitatea Plus dacă va fi modificat conţinutul probelor la examenele naţionale având în vedere problemele ivite în ceea ce priveşte învăţământul online, ministrul Educaţiei a spune c[ este esențial să avem predictibilitate.
„Nu poţi anunţa cu o lună înainte un copil care se pregăteşte pentru examenul de capacitate sau pentru examenul de bacalaureat că va da examen la alte discipline, la alte materii în alt fel. Este esenţial să avem predictibilitate. (…) Dacă nu se va putea – nu vreau să iau în considerare ca probabil acest scenariu – să revenim la învăţământul clasic, atunci vor trebui adoptate schimbări care să fie toate în beneficiul elevilor. Schimbări care să conducă la o flexibilizare în beneficiul elevilor. Dar aceste schimbări nu le dorim nici măcar în acest sens”, a explicat ministrul.
Se dorește reluarea cursurilor în format clasic
El a spus că îşi doreşte reluarea cursurilor în format clasic şi pentru acţiuni remediale, dar şi pentru pregătirea examenelor naţionale.
„De aceea ne dorim reluarea şcolii în format clasic, pentru a putea avea şi acele acţiuni remediale, pentru a pregăti examenele naţionale aşa cum elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a ştiu că trebuie să se deruleze”, a afirmat Cîmpeanu.
Întâlnire între AUR și Sorin Cîmpeanu
Miercuri, 6 ianuarie, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, va discuta cu reprezentanţi ai Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) despre subiectul cel mai fierbinte din acest domeniu în ultimele zile şi anume redeschiderea şcolilor.
George Simion, copreşedinte al AUR, afirmă că formaţiunea sa îşi doreşte deschiderea şcolilor, atât cele de stat, cât şi private, de la 11 ianuarie, pentru că „aşa-zisa şcoală online este o utopie”. Liderul AUR consideră că singurele şcoli unde ar trebui să se mai pună lacătul pe uşă sunt cele unde există focare de infecţie.
Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin