Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut anunțul momentului cu privire la un important aspect al anului școlar 2020-2021. Ministrul a precizat ce se va întâmpla cu tezele elevilor și cum se vor calcula mediile la sfârșitul celul de al doilea semestru.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut anunțul momentulul cu privire la un important aspect al anului școlar 2020-2021. Ministrul a precizat ce se va întâmpla cu tezele elevilor și cum se vor calcula mediile la sfârșitul celul de al doilea semestru. Astfel, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, precizează că pentru anul şcolar 2020 – 2021 sunt suspendate tezele (lucrările scrise semestriale).
„În consecinţă, la finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obţin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg”, scrie ministrul, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook.
Potrivit ministrului Educaţiei, „având în vedere că la acest moment aproape un milion de elevi participă la toate activităţile didactice în sistem online şi atât timp cât sistemul de învăţământ din România nu dispune de platforme de evaluare şi examinare dedicate şi securizate, relevanţa tezelor este mai mult decât discutabilă”.
Anunțul momentului pentru toți elevii
Ministrul Educației a vorbit marți, 16 martie, despre examenele naționale și modalitatea în care acestea vor fi desfășurate. Deoarece în spatele unui ecran poate fi oricine, examenele se vor desfășura cu prezența fizică a elevilor, subliniază Cîmpeanu.
Sorin Cîmpeanu s-a arătat sceptic în privința șanselor de a ține tezele în acest semestru, deoarece sunt școli în care predarea se face online iar autoritățile nu dispun de platforme securizate.
„Deja am emis un Ordin prin care situația școlară poate fi încheiată cu un număr mai mic de note decât normal și vom vedea, în funcție de evoluție, dacă se impun alte măsuri. Există o discuție, nu e o decizie definitivă în acest motiv”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru Digi24.
De asemenea, ministrul a fost întrebat și dacă situația poate ajunge din nou precum în primul semestru, astfel încât elevii să nu dea teze.
„Atâta vreme cât avem în scenariile galben și roșu clasele V, VI, VII, IX, X și XI care sunt în online, în online, dacă nu ai platforme dedicate, securizate pentru examinare, tezele nu ajută prea mult. Examenele naționale se vor derula cu prezență fizică pentru a asigura relevanța evaluării. Atât timp cât nu avem platforme dedicate, securizate pentru evaluare, examinare, aceste evaluări nu vor putea fi considerate relevate. În spatele unui ecran poate fi oricine”, a conchis ministrul Educației.
Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea