"Insolvența RADET a dus și la insolvența ELCEN. Astfel societățile vor avea un respiro și pot regândi complet modalitățile de redresare. Insolvența înseamnă că societățile se protejează. Nu vor fi executări silite. Pentru o perioadă, orice plăți, altele decât cele curente pentru încălzire sunt suspendate. Primul efect este că se vor concentra pe funcționarea curentă și livrarea de căldură pentru bucureșteni. Este important asta. Vorbim de un respiro dar nu de o scuză pentru neplată. Nu ar trebui să existe impact asupra bucureștenilor. Dar asta trebuia făcut. Trebuie refăcut sistemul de termoficare și să redresăm o situație care pare fără sfârșit și se înrăutățește", a mai spus Grigorescu.

"Iarna trecută eu și colegii din minister ne-am ocupat de asta și a fost extrem de complicat. Nu mai putea continua așa. ELCEN are contracte cu furnizorii care prevăd reeșalonări. Dacă ELCEN are sau nu bani este o problemă care se recalculază în fiecare săptămână. Vom vedea dacă este nevoie și de o rectificare bugetară care să ajute procesul și să asigure căldura bucureștenilor. Au fost mai multe controale la ELCEN și la alte societăți. Şi de la corpul de control al primului ministru și de la ministrul energeie. Nu știu dacă este finalizat. Cred însă că în situația asta nu s-a ajuns din senin. Există o sumă de măsuri greșite care au dus la asta. Un control va elucida aceste cauze ale insolvenței. Acest raport sper să aducă în față câteva dintre cauzele sistemice care au adus societatea ELCEN în această situație. Atunci vom ști exact ce e de făcut. Nu pot vorbi despre dosare penale, dar dacă există suspiciuni acestea vor fi trimise organelor în drept. Nu exclud nimic, dar nu am elemente suficiente.

Cred că est efoarte important să avem această analiză pentru a înțelege cum s-a ajuns într-o situație atât de complicată/ Trebuie apoi să repornim totul pe baze corecte. Cu 1,6 miliarde de lei datorii o companie nu poate fucnționa normal.