Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Daniel Cadariu, au fost primii schiori care au inaugurat, sâmbătă, pârtia de la Gura Humorului, din judeţul Suceava, construită printr-un proiect european, transmite Mediafax.

Cei doi au coborât împreună, Sebastian Vlădescu declarând că pârtia este foarte bună şi că a fost o coborâre frumoasă.

Elena Udrea şi ambasadorul Marii Britanii

La inaugurarea pârtiei a participat şi ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, care i-a asigurat pe locuitorii din Gura Humorului că va sprijini în continuare proiectele de dezvoltare ale zonei.

De asemenea, la deschiderea pârtiei a fost prezent şi Ambasadorul Marii Britanii în România, Robin Barnett, care a spus că această investiţie este un semn foarte bun pentru viitorul Bucovinei şi este convins că va aduce foarte mulţi turişti români şi străini, inclusiv din Marea Britanie. El a avut un cuvânt scurt, arătând că este prea frig pentru un discurs lung.

Pârtie de 1,5 kilometri

Pe pârtie sunt prezentate diverse spectacole, atât de muzică, cât şi ale unor schiori profesionişti.

Pârtia este dotată cu cinci tunuri de zăpadă, o maşină de bătut zăpada, telescaun pe o lungime de 1.330 metri, sistem electronic de bileterie şi instalaţie de iluminat.

Pârtia de schi are o lungime de 1.478 de metri şi o diferenţă de nivel de 283 de metri, cu o înclinare medie de 19,7 la sută, având o capacitate de primire optimă de 873 de schiori pe zi.

SURSA: Mediafax