Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, încercă să convingă Parlamentul să renunţe la amendamentele privind majorarea pensiilor, reducerea CAS şi majorarea bugetului de sănăntate, ameninţând, voalat cu demisia. Sebastian Vlădescu a declarat că, dacă Parlamentul va adopta o reducere a CAS, va trebui să fie un alt ministru al Finanţelor care să aplice această decizie. "Nu pot să stai să fii ministru al Finanţelor în condiţiile în care bugetele sunt dezechilibrate pri
Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, încercă să convingă Parlamentul să renunţe la amendamentele privind majorarea pensiilor, reducerea CAS şi majorarea bugetului de sănăntate, ameninţând, voalat cu demisia.
Sebastian Vlădescu a declarat că, dacă Parlamentul va adopta o reducere a CAS, va trebui să fie un alt ministru al Finanţelor care să aplice această decizie.
„Nu pot să stai să fii ministru al Finanţelor în condiţiile în care bugetele sunt dezechilibrate prin legi care nu ţin cont de realitate. Noi nu ascundem banii. Dacă am avea 120% în plus faţă de momentul de faţă, adică 2-3% din PIB, am da ceva mai mulţi bani la sănătate, la infrastructură”, a afirmat Vlădescu, înainte de dezbaterile proiectelor de buget în comisiile parlamentare de buget-finanţe.
Întrebat dacă va face acelaşi lucru şi în cazul majorării pensiilor, Vlădescu a răspuns: „Absolut”. El a precizat că a fost adversarul majorării pensiilor şi în anul 2004.
„Dacă Parlamentul va vota aceste decizii, va fi nevoie de un alt ministru al Finanţelor să le aplice, pentru că eu nu sunt capabil să aplic un alt buget decât cel pe care îl avem acum”, a adăugat Vlădescu, citat de Mediafax.
Parlamentarii din comisiile de buget şi sănătate au adoptat ieri amendamente la proiectul legii bugetului care majorează nivelul deficitul bugetar, convenit cu FMI la 5,9% din Produsul Intern Brut (PIB).