”Trebuie să ştim clar care este forma pe care se merge în primul rând de către Ministerul Muncii, pentru că noi aşezăm practic impactul acestei forme finale a legii salarizării. După aceea, în paralel cu modul de elaborare a bugetului pe 2016, putem spune exact dacă da şi, dacă da, în câte tranşe şi mai exact cât de mare este prima tranşă din 2016, pentru că, de fapt, acesta este primul pas. Noi am spus-o iniţial, undeva la minim patru ani (ne sunt necesari – n.r.) să aplicăm o astfel de lege pentru că impactul bugetar este unul consistent. Pe 2016, cu siguranţă va fi un pas, un prim pas, dar nu foarte consistent, pentru că, repet, avem deja foarte multe măsuri cu impact destul de însemnat asupra bugetului”, a afirmat Teodorovici, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres. Ministrul a anunţat totodată că legea ar putea fi adoptată de Guvern săptămâna viitoare şi trimisă apoi Parlamentului.
Teodorovici a exclus posibilitatea ca primele majorări salariale aferente acestei legi să intre în vigoare la 1 decembrie anul acesta, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public. ”Intră în Parlament în noiembrie. Într-o lună de zile este extrem de complicat să dezbaţi o astfel de lege. Săptămâna viitoare ar trebui să fie închisă forma şi trimisă către Parlament”, a susţinut ministrul.
El şi-a exprimat speranţa că Parlamentul nu va vota şi alte măsuri cu impact bugetar pe care MFP să nu le fi luat în calcul. ”Sper să nu se mai aprobe la nivelul Parlamentului şi alte iniţiative care să aibă un impact bugetar care să nu fie luat de noi în calcul şi atunci automat se schimbă discuţia. Sunt mai multe elemente de care depinde forma finală a legii salarizării şi mai ales modul în care aceasta va fi aplicată, în câte tranşe şi cu cât se va începe în prima tranşă. (…) O lege a salarizării nu o poţi aplica într-un an. Este imposibil”, a afirmat Teodorovici.