Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, Florin Jianu, i-a îndemnat pe antreprenori să se înscrie în structuri asociative, camere de comerţ şi patronate, pentru că acestea reprezintă ''o voce unitară", iar prin reprezentanţii lor accesul este mult mai simplu în consiliile consultative şi în comisiile în care se discută programele care îi privesc.
Potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism (DIMMMAT), Florin Jianu a fost, miercuri, 'antreprenor pentru o zi', proiect care face parte din programul ''România Hub", iniţiativă care presupune ca reprezentanţi ai autorităţilor centrale să îşi petreacă o zi într-o firmă privată, cu scopul unui schimb de experienţă cu privire la ce înseamnă activitatea din mediul public şi cel privat.
"Este foarte importantă această vizită, iar în perioada următoare voi merge şi în ţară, în zone în care activitatea antreprenorială nu e atât de ridicată ca în Bucureşti. Încercăm să dăm un mesaj întreprinzătorilor prin care arătăm că ministerul este alături de antreprenori. Încurajăm tinerii, românii în general să devină antreprenori, iar pentru mediul public este oportună această experienţă pentru a vedea exact problemele cu care se confruntă antreprenorii şi în ce mod politicile publice pot sprijini mediul de afaceri. Pe de altă parte, îndemn antreprenorii să devină membri în structurile asociative, camere de comerţ şi patronate, pentru că aceste structuri reprezintă o voce unitară, iar prin reprezentanţii lor accesul este mult mai simplu în consiliile consultative, comisiile în care se discută programele care îi privesc. Îmi doresc să văd cât mai mulţi miniştri şi cât mai mulţi oameni din mediul public care merg pe teren să vadă cu ce se confruntă exact mediul de afaceri. Astfel vom reuşi să apropiem mediul privat de cel public şi să eliminăm unele disfuncţionalităţi', a declarat ministrul IMM-urilor.
Pe lângă iniţiativa "Antreprenor pentru o zi", programul "România Hub – România, ţara tinerilor întreprinzători" conţine şi alte proiecte de încurajare şi stimulare a IMM-urilor, precum ateliere de lucru pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale ale tinerilor, pentru eficientizarea cooperării şi comunicării între mediul ştiinţific şi cel de afaceri, dar şi consultări public-private, care oferă mediului de afaceri informare, consiliere, precum şi un cadru instituţional pentru dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale şi creşterea competitivităţii pe piaţa locală şi internaţională a IMM-urilor. AGERPRES