"Până în 2013 nu va fi un alt sistem, va fi taxa de prima înmatriculare care există acum. Noi vom aplica deocamdată această taxa auto", a menţionat Laszlo Borbely.
La finele lunii august, Guvernul a aprobat proiectul de lege iniţiat de Ministerul Mediului prin care valoarea taxei de primă înmatriculare scade cu până la 25% în unele cazuri şi prin care s-a introdus obligativitatea cumpărătorilor de mașini înmatriculate în România înainte de 2007 să achite contravaloarea taxei.

La numai câteva zile de la aprobarea în Guvern a proiectului de lege, ministrul Mediului declara că are în vedere, în decursul anului viitor, să modifice taxa de primă înmatriculare cu o taxă pe care să o achite toţi cei care deţin autovehicule şi care va fi în funcţie de noxele emise, pe principiul poluatorul plăteşte.

"Va fi o taxă mult mai mică, iar atunci vom renunţa la taxa de prima înmatriculare şi toată lumea va avea acelaşi statut, cel care poluează plăteşte. Din păcate, toate maşinile, chiar dacă sunt mai noi, într-o anumită măsură poluează", a mai precizat Borbely.

Calculează aici cât vei plăti taxa de primă înmatriculare.