România a prezentat Planul Naţional de Acţiune pentru Strategia de Dezvoltare Durabilă
„Sunt convins că nu putem avea succes decât dacă suntem conștienți cu toții de necesitatea unei acțiuni comune. Este necesar să utilizăm soluții integrate pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă, iar dimensiunea de protecție a mediului a Agendei 2030 este extrem de importantă. Trebuie să ne bazăm pe modele de succes prin care reducem poluarea cu plastic, păstrăm biodiversitatea și atenuăm schimbările climatice”, a declarat joi Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.
Prezentarea Planului Național de Acțiune al României a fost realizată în cadrul evenimentului conex „Reconstruim mai bine: măsurarea și eficientizarea politicilor legate de obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD) până în 2030”, în cadrul căruia țara noastră a avut calitatea de co-organizator, alături de Italia, Luxemburg și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Speakerii prezenți au evidențiat inițiativele de succes care generează impact și contribuie la accelerarea progresului în Agenda 2030, scrie în mesajul postat pe pagina oficială de Facebook Ministerul Mediului – România.
A început a zecea reuniune a Forumului Politic la Nivel Înalt privind Dezvoltarea Durabilă
Între 5 iulie și 18 iulie, are loc cea de-a zecea reuniune a Forumului Politic la Nivel Înalt privind Dezvoltarea Durabilă (HLPF), organizată la New York, sub protecția Consiliului Economic şi Social al ONU (Organizația Națiunilor Unite).
HLPF reprezintă cea mai importantă platformă a ONU în domeniul dezvoltării durabile care asigură leadership-ul politic, liniile de acţiune, acţiunile următoare şi examinarea progreselor realizate de către statele membre ONU, în procesul de implementare a Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă şi a celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) incluse în Agenda 2030.
La sesiunea din acest an, 44 de state vor efectua evaluări naţionale voluntare ale implementării Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă. În acest an, tema principală este „Reconstruirea mai bună după pandemia de COVID-19, avansând în acelaşi timp implementarea deplină a Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă”.
HLPF va reflecta asupra modului în care politicile de redresare pot inversa impactul negativ al pandemiei de coronavirus asupra obiectivelor de dezvoltare durabilă şi pot duce statele pe calea realizării viziunii Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă. Totodată, evenimentul include şi un segment ministerial ce se va desfăşura între 13 iulie și 15 iulie, scrie într-un comunicat de presă emis de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP).