Simona Bucura-Oprescu a ajuns la spital după ce s-a lovit la spate, potrivit informațiilor făcute recent. Totul s-ar fi întâmplat după ce a participat la un eveniment, conform România TV.

Simona Bucura-Oprescu a ajuns la spital după ce s-a lovit la spate

Chiar și așa, notează sursa menționată, ministrul a continuat sa muncească de acasă. Astfel, a finalizat normele de aplicare pentru noua lege a pensiilor, adoptate de guvern în ultima ședință.

Potrivit România TV, ministrul Muncii suferă de hernie de disc. Nu este prima dată când ministrul Muncii se simte rău. În trecut, aceasta a mai avut crize de spate.

Hernia de disc este o afecțiune a coloanei vertebrale și una dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de gât, spate și picioare. Această afecțiune este determinată de leziuni care apar la nivelul discurilor intervertebrale.

Acestea sunt niște structuri cilindrice spongioase situate între vertebrele osoase cu rol atât de a amortiza șocurile în timpul mersului, alergării sau ridicării în picioare, cât și de a favoriza mobilitatea coloanei, permițându-ți să te apleci și să te miști cu ușurință.

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii
SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Ministrul a oferit mai multe informații despre salarii

Amintim că ministrul a oferit recent mai multe informații despre pensii. Potrivit datelor oferite de Ministerul Muncii, discrepanțele salariale între femei și bărbați ar fi într-o continuă diminuare.

Totodată, cifrele Inspecției Muncii arată o creștere constantă a numărului de femei care ajung în poziții de conducere în România. Inspecția Muncii este o entitate subordonată Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).

În luna februarie a anului 2024, media salarială pentru femei a atins suma de 6.026 de lei. Aceasta a depășit pentru prima oară media salarială pentru bărbați, care se situa la 5.804 lei.

Comparativ, a fost oferită și situația din urmă cu cinci ani. În februarie 2019, media salarială pentru femei era de 3.648 de lei. În timp ce bărbații aveau o medie salarială mai mare, respectiv 3.819 lei. Datele sunt bazate pe salariile brute raportate în REGES de către angajatori.

Ministerul Muncii a observat și că numărul contractelor individuale de muncă încheiate de femei înregistrează o creștere constantă de la un an la altul, în concordanță cu tendința ascendentă a numărului total de angajate.