În cadrul discuţiilor, ministrul Muncii a evidenţiat faptul că, pentru aplicarea OUG 20/2016, alocarea financiară destinată eliminării disfuncţionalităţilor din administraţia publică locală şi asistenţa socială este a treia ca dimensiune după domeniile sănătate şi educaţie, respectiv 379,2 milioane lei, potrivit Agerpres.
Reprezentanţii angajaţilor din asistenţă socială susţin, totodată, necesitatea alcătuirii unui plan de acţiune pe termen scurt şi lung, precum şi încheierea unui contract colectiv de muncă la nivelul acestui sector de activitate. Introducerea unei noi grupe de muncă pentru asistenţii maternali, acordarea de vouchere de vacanţă şi impozite mai mici pentru salariaţii din domeniu se află, de asemenea, printre revendicările acestora, mai scrie Agerpres.
Cele două părţi au convenit să se întâlnească în data de 23 iunie, la ora 15,00, pentru noi discuţii ce vor viza probleme specifice domeniului asistenţă socială. În ceea ce priveşte celelalte revendicări aflate pe lista prezentată vineri de sindicalişti, acestea vor fi dezbătute în perioada următoare. Alături de ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, la întâlnirea de la sediul ministerului a fost prezent şi secretarul de stat pentru dialog social