”Astăzi sindicatele, partenerii sociali, reprezentanţi ai părinţilor din sistemul educaţional au venit şi au spus că există nişte detalii tehnice asupra textului de ordonanţă şi m-am bucurat foarte tare pentru s-a început cu acest lucru. Aceasta înseamnă că e loc de a lucra împreună. Ne-au dat sugestii pe care le-am găsit, pe unele dintre ele, extrem de binevenite în ceea ce priveşte textul efectiv pe partea acesta de familie ocupaţională de Educaţie. Iar pe grilă, în afara observaţiei legate că pe partea universitară, unde noi încurajăm numai asistenţii debutanţi să crească şi avem o problemă la nivel de conferenţiari, nu am avut discuţii contradictorii. În principiu, grila a fost gândită ca fiind în regulă pentru sistemul educaţional”, a spus Dragoş Pîslaru, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, ce au scos în evidenţă sindicatele a fost că ei nu acceptă (majorarea salariilor n.r.) de la 1 august 2017, ci de la 1 ianuarie 2017.
”Evident, nu trebuie să fi geniu matematic şi să îţi dai seama că asta înseamnă 800 de milioane de lei în plus”, a subliniat Pîslaru, citat de Agerpres. Acesta a precizat că va analiza cerinţele sindicale, iar spre sfârşitul săptămânii va mai avea loc o întâlnire cu partenerii sociali.
'Noi am preferat să luăm act de această observaţie a părţii sindicale şi să ne concentrăm pe rezolvarea detaliilor tehnice pentru a putea termina textul ordonanţei şi pe partea legată de impact şi posibilitatea de a vedea cum putem răspunde cerinţelor sindicale, să reanalizăm şi să ne întâlnim spre sfârşitul săptămânii acesteia”, a adăugat şeful de la Muncă.
Ministrul a explicat că nu este vorba de majorări salariale, ci despre eliminarea unor discrepanţe care au ca efect ajustarea salariilor în sus.