Un număr de 6.136 de persoane din ministere ar putea beneficia de prevederile Ordonanţei privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, a afirmat, marţi, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.
”Sunt vizate aparatele centrale ale ministerelor. Şapte ministere ştim sigur că au grilele sub grila Secretariatului General al Guvernului, iar din restul aparatelor centrale mai sunt câteva ministere care au o anumită zonă de funcţionari publici centrali care sunt sub. Pe aparatele centrale sunt vizate 6.134 sau 6.136 de persoane”, a spus Dragoş Pîslaru, citat de Agerpres. Şapte ministere vor avea creşteri salariale conform proiectului Ordonanţei privind salarizarea în sistemul public, însă 57 de instituţii asimilate administraţiei publice centrale nu vor beneficia de aceste majorări, a declarat duminică, la ProTV, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.
”Este vorba despre şapte ministere care au fost practic uitate, nu au avut negocieri speciale pentru a negocia creşterea grilelor, cum ar fi Cultura, Comunicaţii, Transporturi, Tineret şi Sport. Ministerul Muncii are şi el o grilă uitată în timp. Sunt în total şapte ministere în această situaţie. Ministerul Economiei şi-a rezolvat lucrurile puţin mai devreme. N-am vrea sa inducem ideea că fiecare ar trebui să se ducă ba în Parlament, ba pe unde poate, ca să îşi crească grilele, ci să avem o abordare unitară la nivelul administraţiei”, a afirmat Pîslaru.
Potrivit acestuia, în urma dezbaterii publice, s-a constatat că în structura administraţiei publice centrale au apărut zeci de noi structuri asimilate, care nu au fost avute în vedere în reforma privind stabilirea salariilor la 70% din nivelul salariilor aflat în plată la 1 august 2016 la Secretariatul General Guvernului.