Ministrul Sănătății face un apel la părinți! Copiii trebuie protejați cu orice preț

Campania de vaccinare

FILE - This Jan. 23, 2020 file photo shows a patient receiving a flu vaccination in Mesquite, Texas. On Thursday, Feb. 20, 2020, the U.S. Centers for Disease Control and Prevention said the vaccine has been more than 50% effective in preventing flu illness severe enough to send a child to the doctor's office. Health experts consider that pretty good. (AP Photo/LM Otero, File)

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, face un nou apel la părinți pentru ca aceștia să colaboreze cu medicii de familie în vederea vaccinării copiiilor. Ministrul a mai precizat, în comunicatul de presă trimis de către ministerul pe care în conduce, că este important să asigurăm sănătatea copiiilor.

Nelu Tătaru a precizat că există diverse boli infecțioase pentru care există tratament, spre deosebire de coronavirus și că este important ca părinții să asigure sănătatea copiilor.

„Există o serie de boli infecțioase pentru care există soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS Cov 2, și este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noștri”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru,citat de un comunicat de presă.

Ministerul Sănătății are stocurile neceare

În comunicatul din partea ministerului mai este menționat faptul că există stocurile necesare pentru vaccinarea împotriva, rujeolei, rubeolei, oreionului, diferiei, tetanosului, poliomielitei, hepatitei B și alte boli.

Mai mult decât atât, medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID -19.

”Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii imbolnavirilor prin difterie, tetanos, poliomielită și tuse convulsivă, realizându-se în proporție de doar 22%. Aceasta vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 – 6 ani astfel încât copiii să fie pregătiți pentru intrarea în colectivitățile școlare.”, se mai arată în comunicatul de presă din partea Ministerului Sănătății.

Vaccinarea ROR a fost realizată în proporție de 50%, conform datelor din luna august 2020, în condițiile în care România se confruntă în continuare cu epidemia de rujeolă.

Ministerul Sanatatii recomanda tuturor parintilor sa solicite medicului de familie vaccinarea copiilor, cu vaccinurile recomandate, la varsta potrivita.

Cum poți face diferența între gripa sezonieră și infectarea cu coronavirus

Publicația americană The New York Times a postat un articol prin care explică diferențele dintre gripa sezonieră și infectarea cu coronavirus. Potrivit publicației, majoritatea simptomelor coronavirusului sunt asemănătoare cu cele ale gripei, însă există un simptom care face diferența.

Este vorba despre pierderea mirosului, una dintre cele mai importante deosebiri între gripă și coronavirus.

”Unul dintre cele mai importante simptome este pierderea mirosului. Atenție, este important să deosebim între pierderea mirosului ca urmare a faptului că nasul este înfundat sau ca urmare a faptului că nu putem detecta mirosurile de orice fel, inclusiv cele puternice, precum cele de parfumuri, ceapă sau cafea!”, notează The New York Times, citat de libertatea.ro.

Totuși, nu toate persoanele infectate cu coronavirus prezintă acest simptom. Publicația americană a prezentat un studiu care arată că 87% dintre cei infectați cu coronavirus au suferit de pierderea mirosului.