Ministrul sănătății italian, Roberto Speranza, îndeamnă populația și factorii de decizie la prudență, arătând că Italia, a doua țară din Europa în privința numărului de decese, nu își poate asuma riscuri mai mari decât e cazul, în contextul pandemiei de coronavirus.
Un al doilea val de coronavirus este posibil și este necesară prudență, a declarat ministrul sănătății italian, Roberto Speranza, la emisiunea „Agorà”.
„Comunitatea științifică nu exclude un al doilea val, noi sperăm să nu fie, dar în fața riscului trebuie să păstrăm regulile de precauție, să folosim măști de protecție, să evităm adunările și să ne spălăm pe mâini.
”Este nevoie de prudență”
Și, apoi, să consolidăm sistemul sanitar național, în ultimele cinci luni am alocat mai mulți bani decât în anii trecuți. Pentru mine este doar începutul”, a explicat ministrul italian, Speranza.
„Dorința este că în câteva săptămâni să putem merge mai departe, dar deocamdată este nevoie de prudență”, a spus Speranza, referindu-se la măsurile suplimentare luate de Italia pentru cei care vin din țări din afara Europei.
„Am trăit luni grele, nu putem elimina restricțiile, ar fi greșit să ne asumăm riscuri pe care nu ni le putem permite. Precauția este împărtășită de comunitatea științifică și ne permite să depășim aceste săptămâni”, a concluzionat Speranza, conform ANSA.
Cu peste 34.000 de decese atribuite noului coronavirus, Italia este a doua cea mai afectată țară din Europa la acest capitol, după Mare Britanie.
Pandemia a produs tragedii în Italia
La nivel global, italia se află pe locul 9 în ceea ce privește numărul persoanelor infectate cu COVID-19: peste 240.000 de oameni.
Pandemia de coronavirus a produs din păcate adevărate tragedii în Italia, mai ales în regiunile din nordul țării, unde au existat cazuri de familii ucise în întregime de noul coronavirus.
O puternică emoție la nivel mondial au stârnit convoaiele de camioane militare care transportau victimele noului coronavirus, precum și relatările despre colapsarea sistemului de sănătate și despre lupta eroică a cadrelor medicale.
Astfel, confruntați cu valul mare de pacienți, care a depășit cu mult capacitatea de primire a sistemului medical italian, medicii s-au trezit puși în fața unor situații de-a dreptul imposibile, în care au trebuit să aleagă cine trăiește și cine moare.