"Aveţi la dispoziţie 2 săptămâni pentru a organiza aceste întâlniri. În tot acest timp, vom continua evaluarea sistemului din punct de vedere tehnic şi al dotărilor necesare pentru o bună funcţionare, astfel încât de la 1 iulie să putem începe implementarea”, a declarat ministrul.

Ministrul Sănătăţii a mai solicitat ca, până la sfârşitul acestei săptămâni, fiecare judeţ să transmită Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate o situaţie privind farmaciile care nu au acces la internet sau care au conexiune la internet asigurată telefonic. De asemenea, în perioada de pregătire, autorităţile sanitare judeţene au obligaţia de a raporta numărul persoanelor instruite, precum şi specialitatea acestora. În zonele în care este necesar, perioada de pregătire poate fi prelungită cu încă o săptămână.
Conform declaraţiilor reprezentanţilor CNAS, sistemul de prescriere a retetei electronice va putea fi implementat începând cu 1 iulie 2012. Timp de o lună de zile sistemul va fi testat din punct de vedere tehnic, iar până la sfârşitul anului, noul sistem va fi utilizat în paralel cu cel actual.