Aflată vineri, 14 mai, la Maratonul vaccinării de la Cluj-Napoca, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a transmis că se va implica personal în stimularea campaniei de vaccinare din mediul rural.
“Pentru a oferi exemplul propriu, eu mă voi duce să mai vaccinez în mediul rural”
Ministrul a declarat că, pentru a-i încuraja pe medicii de familie, în special cei din mediul rural, să se înscrie în programul de vaccinare împotriva COVID-19, ea va merge personal să vaccineze la sate, săptămâna viitoare.
“Ce pot să sper şi ce mesaj vreau să transmit către medicii de familie – că ei sunt probabil una dintre cele mai importante verigi pentru vaccinarea în mediul rural, acolo unde e mai dificil pentru cetăţeni să ajungă la un centru de vaccinare, motiv pentru care îi rog să se înscrie şi să participe la astfel de activităţi.
Pentru a oferi exemplul propriu, eu mă voi duce să mai vaccinez în mediul rural şi sper ca acesta să reprezinte un suficient de puternic mesaj de încurajare pentru implicarea medicilor de familie”, a declarat, vineri, Ioana Mihăilă.
Maraton de vaccinare la Cluj Napoca până luni dimineaţă
Dozele de vaccin au ajuns până acum la 750 de medici de familie dintre cei 3.000 înscrişi cu opţiune de vaccinare. Ministrul a mai menţionat că se vaccinează deja în peste 300 de cabinete de medicină de familie.
La Cluj, Ioana Mihăilă s-a mai întâlnit cu reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”, ai spitalelor din Cluj-Napoca aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii, Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, dar şi cu primarul Emil Boc.
La Cluj-Napoca, timp de patru zile, începând de vineri, Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu” organizează un maraton al vaccinării anti-COVID. Evenimentul are loc la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca, de vineri, de la ora 16:00, până luni, la ora 08:00. Serul folosit este cel dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, scrie Agerpres.
“Am organizat acest maraton din dorinţa de a oferi o şansă la vaccinare tuturor celor care îşi doresc să se vaccineze şi nu au avut posibilitatea până acum. UMF “Iuliu Haţieganu” s-a implicat activ în combaterea pandemiei de COVID-19 încă din martie 2020, iar studenţii noştri lucrează ca voluntari la DSP Cluj şi în spitalele COVID-19.
Pentru acest eveniment, comunitatea noastră academică a realizat o mobilizare de forţe extraordinară şi ne bucurăm de implicarea unui număr foarte mare de studenţi şi cadre didactice din cadrul universităţii noastre, precum şi a personalului sanitar din spitalele clujene”, spune rectorul UMF Cluj, prof. dr. Anca Dana Buzoianu.
Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea