Traseul final al autostrăzii Piteşti - Sibiu a fost stabilit, iar în cel mai scurt timp vor fi scoase la licitaţie secţiunile 1 şi 5 ale acestui obiectiv, a anunţat Ministerul Transporturilor.
„Suntem conştienţi cu toţii că România are nevoie de un program serios de construcţii de autostrăzi. Pentru aceasta, la minister, cât şi la CNAIR, se lucrează intensiv, astfel încât proiectele să aibă o coerenţă în implementare. În perioada imediat următoare se vor redeschide şantierele, iar prioritatea noastră rămâne monitorizarea constantă a derulării acestor proiecte”, a menţionat ministrul de resort, Răzvan Cuc, în cadrul unei vizite pe care a făcut-o, vineri, împreună cu reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în judeţul Argeş.
Conform Agerpres, ministrul s-a întâlnit la Piteşti cu reprezentanţii autorităţilor locale şi cu parlamentari argeşeni, iar discuţiile s-au axat pe proiectele de infrastructură rutieră esenţiale pentru această zonă, precum şi pe soluţiile care ar putea conduce la finalizarea şi modernizarea mai multor drumuri naţionale de interes local.
Un obiectiv prioritar cuprins în Master Planul General de Transport şi în Programul de Guvernare este autostrada Piteşti-Sibiu. Reprezentanţii CNAIR au stabilit deja traseul final şi urmează ca, în cel mai scurt timp, să fie scoase la licitaţie secţiunile 1 şi 5 ale acestui obiectiv.
De asemenea, se are în vedere modernizarea altor drumuri naţionale de interes din zonă, precum: DN 73 Piteşti – Câmpulung – Braşov, DN 67B Scoarţa – Piteşti, DN 65D Albota – Bascov (Centura de Vest a municipiului Piteşti), DN 65A Cerbu – Turnu Măgurele, DN 7C (Transfăgărăşan) şi DN 7 (podul peste Cârcinov).
CNAIR a avizat, în noiembrie 2016, traseul pentru ultimele secţiuni ale autostrăzii Sibiu – Piteşti, după cum urmează: secţiunea 2 (Boiţa – Racoviţa, de la km 15+000 la km 43+000); secţiunea 3 (Racoviţa – Văleni, de la km 43+000 la km 72+000).
Astfel, traseul întreg al Autostrăzii Sibiu – Piteşti, în lungime de aproximativ 123 km, este: Secţiunea 1, Sibiu – Boiţa, de la km 0 la km 15+000, care asigură legătura între DN 7 (Defileul Văii Oltului) prin continuarea autostrăzii existente; Secţiunea 2, Boiţa – Racoviţa de la km 15+000 la km 43+000, ce leagă localitatea Boiţa cu localitatea Racoviţa; Secţiunea 3, Racoviţa-Văleni, de la km 43+000 la km 72+000, care asigură continuitatea autostrăzii prin Valea Băiaşului, făcând conexiunea dintre Defileul Oltului şi Defileul Văii Topologului; Secţiunea 4, Văleni – Curtea de Argeş, de la km 72+000 la km 90+000, ce traversează Valea Topologului şi face conexiunea cu localitatea Curtea de Argeş; Secţiunea 5, Curtea de Argeş – Piteşti, de la km 90+000 to km 123+037, ce leagă localitatea Curtea de Argeş cu oraşul Piteşti şi autostrada existentă prin Valea Argeşului; Secţiunea 6, ce constă în reabilitarea a 14 km de Drum Naţional, respectiv DN 73C, fiind drum de legătură între Nodul Rutier Ţigveni şi Râmnicu Vâlcea, precum şi construcţia a 2,5 km de drum nou.