“În programul de guvernare am spus următorul lucru: până la 1 iulie 2017 creăm temeiul legal. De ce? Până la termenul prorogat pe ordonanța veche, odonanța 8/2009, spunea că se prorogă termenul pănă pe 29.08 2017. Când am venit la guvernare, am schimbat și am prorogat până la 30.06.2017 și am venit cu Ordonanța 46/2017 și am spus foarte clar: în perioada 1 iulie 2017-30 noiembrie 2018, instituțiile publice centrale, locale și companiile de stat vor da prime de vacanță, indemnizații de vacanță, sub formă de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei”, a declarat  Mircea Titus Dobre.

Cât timp cheltuielile cu voucherele de vacanță nu au fost incluse în bugetele instituțiilor, bugetarii nu au cum să le primească în acest an. Bineînțeles, asta dacă nu vor fi prinse la rectificările bugetare din acest an. Cum însă încasările la bugetul de stat nu arată prea bine, mai mult ca sigur vor trebui făcute rectificările bugetare negative.

“Dacă o instituție publică centrală, locală sau companie de stat nu prevede la rectificare, la una din cele două rectificări din anul acesta, în fila bugetară că trebuie să dea aceste vochere de vacanță, are obligativitatea ca începând cu anul 2018, adică în momentul în care își crează bugetul pe 2018, să le prevadă. Vocherele de vacanță sunt valabile un an calendaristic – oricând vor fi date, ele au un termen de valabilitate un an de zile din momentul în care le-au primit cetățenii”, explică ministrul Turismului