Și nu ne referim aici la performanță, ci este suficient să-și aloce câte o oră, de cel puțin trei ori pe săptămână. Nici măcar nu este dicifil să aleagă un loc: astăzi, în piață există foarte multe săli de sport, care promovează tot felul de programe, de la fitness și aerobic, până la dans și echilibristică. Tocmai pentru a încuraja practicarea unui sport, cu efecte sigure în păstrarea sănătății organismului, în România au început să se organizeze tot felul de evenimente dedicate, cu traineri din străinătate.

Cel mai la îndemână exemplu este Convenția Internaţională de Fitness, care se va organiza la București în weekendul 22-23 aprilie 2017. Așadar, pasionaţii de fitness se vor putea antrena alături de zeci de traineri internaţionali celebri din Italia, Grecia, Spania, Anglia, Suedia, Australia, Argentina și Grecia, dar și din România, evenimentul fiind unul dintre cele mai importante din Europa, pe această piață. Cursurile sunt dedicate atât amatorilor, cât și profesioniștilor din domeniu, instructorilor care pot deprinde ultimele tehnici în materie de fitness de la antrenori internaţionali de renume.

”Conventia Internațională de Fitness este un eveniment de referință în industria de fitness din România și suntem foarte mândri că am ajuns la a 7-a ediție. An de an, aducem cele mai noi concepte in fitness și wellness, atât la nivel internațional, cât și local, deoarece dorim să educăm piața și să oferim cât mai mulți specialiști calificați, atrăgând românii către mișcare și conceptul de viață sănătoasă”, spune Veronica Alexe, Fondator Fitness Scandinavia (n.r. – organizatorul evenimentului este Fitness Scandinavia School). În timpul celor două zile, se strâng unii dintre cei mai apreciați ”presenteri” internaționali și români, care dau tonul conceptelor noi ce se lansează pe piață.

”Anul acesta avem o zonă expo mult mai bogată, un număr mare de presenteri din afară și din România, precum și nume sonore din zona de business a fitness-ului din mai multe țări. Evenimentul va aduce în fața iubitorilor de mișcare cele mai apreciate și populare concepte ale industriei: Fight Club (Anglia), Body Art (Germania), SFT (Grecia), Kangoo Jumps (Elvetia), Steel programes (Argentina), Functional Shape (Romania), Corex, Zumba, Aqua Shape, Indoor, Cycling, Ultimate Pilates (Romania), Limitless (Romania), Rebound și altele”, detaliază Veronica Alexe. Cu alte cuvinte, convenția va include atât workshop-uri teoretice – strategie nutrițională antiîmbătrânire, publicitate și PR pentru un business în fitness, dar mai ales clase active, din orice ramură a domeniului de fitness și miscare: Zumba, tabata, bosu, spinning, yoga, Pilates etc. Nu vor lipsi nici clasele exotice, inedite, cu elemente din dansuri tribale, capoeira, chi yoga sau Holistic chi kung.

 

”Anual, certificăm peste 600 de instructori, în diferite zone ale fitness-ului. Cele mai solicitate specializări sunt Fitness și Nutriție, domenii foarte importante și aflate în strânsă conexiune pentru dezvoltarea unui stil de viață sănătos”, adaugă Veronica Alexe.

Piața de Fitness este în dezvoltare continuă”

La rândul lui, Florin Cujba, Brand Ambassador New Balance Romania, Master Trainer Fitness Scandinavia și Co-Owner Tribul, spune că piața de Fitness din România este în dezvoltare continuă, iar dacă în urmă cu 10 ani preluam 100% din ce venea din afară, acum, am ajuns în punctul în care devenim selectivi, ceea ce nu poate fi decât un lucru foarte bun. ”Ce consider că lipsește în România în domeniul fitness și ar trebui să ne îndreptăm mai mult atenția ar fi managementul sălilor de fitness. De multe ori, clienții se pierd din acest motiv și, din păcate, suferim cu toții. Își pierd încrederea în fenomen. Experiența negativă are nevoie de 18 acțiuni pozitive pentru a o elimina. Avem nevoie de un program nișat în această direcție”, detaliază Florin Cujba.

De asemenea, potrivit Liorei Zytcer, Master Trainer Fitness Scandinavia la cursul Instructor de Aerobic, Instructor Pilates, Corex & Postural, AquashapeTM, procentul românilor care practică sport se raportează, de obicei, la nivelul țării. ”Și, deși procentul din București este ridicat, în provincie oamenii se mobilizează mai greu să facă sport, au alte priorități. Totuși, în timp, sunt convinsă că sportul se va dezvolta tot mai mult și în orașele mici, altfel încât ne așteptăm la o creștere a procentului la nivel de țară”, punctează Liora Zytcer.