Furnizorul de dispozitive de nevigatie Mio Technology a anuntat astazi numirea Laurei Samson (foto) in functia de country manager pentru biroul din Romania al companiei.

Laurei Samson ii va reveni misiunea de a administra operatiunile Mio pe piata din Romania, de a intari relatiile cu partenerii existenţi, directi sau indirecti, de a dezvolta business-ul companiei si de a sprijini cooperarea la nivel regional si global cu Mio Technology.

“Pentru mine este o provocare sa conduc activitatile Mio la nivel local. In România, rata de penetrare a echipamentelor GPS este destul de mica si, prin urmare, estimam o crestere puternica a pietei pentru anul acesta si indeosebi pentru anul viitor. In condiţiile cresterii competitiei, vom depune toate eforturile necesare pentru ca Mio sa isi mentina cota de piata”, a declarat Laura Samson.

Mariusz Manowski, sales&marketing director Mio Technology Europa Centrala si de Est, si-a exprimat increderea in reusita Laurei Samson de a mentine si de a intari pozitia companiei pe piata locala de GPS. Acesta a mai declarat ca piata din Romania este una dintre pietele cu cel mai mare potential din zona.

Compania taiwaneza estimeaza in 2008 o scadere a cotei de piata pana la 50%, pe fondul cresterii pietei si a concurentei. Mio Technology vizeaza in acest an o cifra de afaceri de 22 milioane de euro, prin comercializarea a 90.000 de unitati, mentinandu-si astfel pozitia de lider. In 2007 Mio a inregistrat o cota de 60% pe piata locala si vanzari de 43.000 de unitati dintr-un total al pietei de 70.000 de unitati.

Mio Technology a fost fondata in mai 2002 si desfasoara operatiuni pe pietele din Taiwan, China, America de Nord, Australia, Japonia si Coreea de Sud, avand peste 1.500 de angajati in intreaga lume si distribuindu-si produsele in mai mult de 47 de tari.

Compania ofera o serie larga de dispozitive mobile de navigatie, printre care dispozitive de navigatie auto si telefoane mobile cu functii PDA si GPS, toate proiectate pentru a permite utilizatorilor explorarea lumii. In prezent, Mio Technology este liderul vanzarilor de dispozitive GPS pentru Europa Centrala si de Est si al treilea vanzator ca marime la nivel global.