Mio, furnizor global de dispozitive de navigaţie, compania numărul unu pe piaţa GPS din România, anunţă astăzi lansarea noii serii de dispozitive de navigaţie care integrează software-ul inovator Mio Spirit.

Conceput pentru îndeplinirea nevoilor utilizatorilor în orice moment al călătoriei, Mio Spirit beneficiază de o interfaţă intuitivă, cu mai puţine click-uri pentru a găsi ceea ce doriţi, dar şi de prima funcţie de Explorare pentru o căutare mai rapidă a punctelor de interes după un cuvânt cheie. Noua gamă Mio Moov Spirit cuprinde dispozitivele de navigaţie: Mio Moov S505, S555 şi S760 care vor fi disponibile în România la începutul lunii iulie.

“Mio Spirit reprezintă o adevărată inovaţie în ceea ce priveşte design-ul unui software de navigare. Introducerea pe piaţa din România concomitent cu lansările europene marchează o nouă etapă în strategia tehnologică Mio de a oferi un dispozitiv de navigaţie complex, un companion de călătorie simplu, care asigură navigare plăcută, divertisment şi eficienţă din punct de vedere al timpului, efortului şi banilor”, a declarat Laura Samson, country director Mio România.

Pentru a dezvolta un sistem de navigare centrat pe nevoile utilizatorului, Mio a condus o cercetare internaţională pentru a colecta opiniile consumatorilor de toate vârstele şi i-au fost necesari doi ani pentru a dezvolta un soft nou, cu modalităţi îmbunătăţite de planificare şi călătorie. Mio Spirit oferă mai mult decât simpla navigare de la A la B, asistând utilizatorii în a explora mai mult în jurul punctului de destinaţie sau pe durata călătoriei.

Mio Spirit vă ajută în fiecare etapă a călătoriei dumneavoastră:

  • Planificare: navigarea foto cu NavPix™ şi Cartea de călătorie preinstalată vă ajută să vă planificaţi călătoria şi să obţineţi informaţii detaliate despre punctele de interes importante.
  • Călătorie: TruMap™ este concepută să arate ca o hartă tradiţională pentru o vizualizare cât mai clară. De asemenea vă oferă o explorare mai uşoară şi experienţă de navigare.
  • Explorare: Cu “Explore Mode™” este uşor să exploraţi harta şi să vedeţi toate punctele de interes din apropiere, salvând timpul şi efortul necesare căutarii prin mai multe ferestre ale meniului. Punctele de interes vă oferă informaţii suplimentare, ca şi o carte de călătorie integrată, ajutând utilizatorii să exploreze mai uşor. Folosind funcţia de captură, utilizatorii pot salva o locaţie, o călătorie sau mesaje vocale – pentru a le transmite unui prieten sau pentru a revizita.
  • Uşor de utilizat: Simbolurile pot fi înţelese chiar şi de utilizatorii începători. Logica din spatele meniului presupune că setarea călătoriei sau găsirea punctelor de interes este directă şi mult mai facilă.

Mio Spirit dispune de o funcţie prietenoasă, de căutare după cuvântul cheie, ceea ce face mai uşoară găsirea punctelor de interes si adreselor. În loc să caute numele exact al unui restaurant, un utilizator poate introduce doar un cuvânt cheie precum “cafenea” şi apar toate punctele de interes din apropiere care au inclus acest cuvânt sau fac parte din aceasta categorie. Interfaţa intuitivă şi uşor de folosit le permite utilizatorilor să se bucure de comoditatea pe care o aduce un PND.

Caracteristicile seriei Moov S:

  • Căutare directă – utilizarea unui motor de căutare care vă oferă posibilitatea de a găsi adresa sau punctele de interes (POI) la fel de uşor ca pe Internet, folosind cuvinte cheie şi alte criterii.
  • Hartă clară – concepută ca o hartă tradiţională de hârtie, fără informaţii inutile
  • Funcţia de explorare Explore Mode™ – aflarea tuturor informaţiilor despre punctele de interes (POI) şi facilităţile interesante din călătoria dumneavoastră
  • Captură – salvarea locurilor sau traseelor care vă plac la Favorite, urmată de posibilitatea de a le denumi, descrie sau personaliza cu un sunet prestabilit integrat
  • Ghid de călătorie – urmărirea în detaliu a listelor de atracţii turistice, restaurante, locuri de cazare şi de vizitat cu toate informatiile necesare despre acestea
  • Rută economică – calcularea celui mai eficient traseu din punct de vedere economic, stabilind numărul de curbe şi semafoare din timpul călătoriei pentru a salva consumul de combustibil
  • Software Mio More Desktop gratuit – experienţă îmbunătăţită, conectare şi actualizări ale hărţii

Aplicaţii regionale

  • Informaţii meteo
  • Asistenţă pe timpul călătoriei 
  • TMC

Disponibilitate

  • Marile lanţuri de magazine, magazinele online şi dealeri

Mio Technology dezvoltă şi promovează produse ce le permit utilizatorilor să beneficieze de cele mai noi dezvoltări tehnologice din domeniul serviciilor mobile. Compania a fost fondată în mai 2002 şi desfăşoară operaţiuni pe pieţele din Taiwan, China, Europa, America de Nord, Australia, Japonia şi Coreea de Sud. Mio Technology are peste 1.700 de angajaţi în întreaga lume şi îşi comercializează produsele în peste 47 de ţări.
Mio este compania care prevede că mobilitatea în viaţa de zi cu zi şi în afaceri va fi un punct de referinţă în viitor. Produse precum sisteme de navigaţie pentru maşini, sisteme de navigaţie portabile şi PDA-uri au fost dezvoltate luând în considerare nevoile clienţilor. Sloganul Mio “Explorează mai mult” este centrat pe schimbarea modului în care utilizatorii experimentează lumea, arătându-le acestora că pot explora uşor şi în deplină libertate.