Dumincă seară, pe data de 27 august, realizatorul TV Mircea Badea a a vorbit despre explozia care a avut loc la Crevedia, făcând referire și la tragedia de la Colectiv.
Mircea Badea, despre explozia de la Crevedia
Invitat la Antena 3 CNN, în emisiunea Subiectiv moderată de Răzvan Dumitrescu, Mircea Badea a vorbit despre explozia ce a avut loc la Crevedia sâmbătă, pe data de 26 august. Potrivit realizatorului TV, acesta este numai un episod dintr-o epopee tragică.
„Este doar un nou episod dramatic dintr-o epopee din ce în ce mai evidentă și mai consistentă: România – tărâm tragic! Exact cum ne-am gândit când s-a întâmplat tragedia de la Vama Veche – 2 Mai, că va veni o nouă tragedie care va acoperi vechea tragedie.
Sigur, între timp s-a întâmplat încă o tragedie, mai puțin vizibilă, pe șosea în Alba Iulia. Un băiat care nu era drogat, ci era beat, care nu era băiat de bani gata, – poate de aceea nu a capacitat foarte mult interesul presei – a omorât trei oameni. Exact la fel!”, a spus Mircea Badea duminică, pe 27 august, la Antena 3 CNN.
În România nu se ia nimic în serios
Realizatorul TV a mai spus că în România, principala problemă este că nu se ia nimic în serios.
„România nu-i o țară, e o chestie sau ceva de genul. Problema principală a acestei țări, lăsând la o parte orice alte tehnicalități, este consistența strict manelistă a locuitorilor ei. Cetățenii României nu sunt niște cetățeni, ci doar maneliști preocupați de manele și de bere.
Toate aceste nenorociri sunt urmări ale faptului că în România nu luăm nimic în serios. Ne învolburăm, ne văităm, ne văicărim … vine o nouă învolburare. De fiecare dată urmează un heirup…Acu spunem: Să vezi cum autoritățile se vor năpusti, vor face controale la toate GPL-urile etc“, a afirmat el.
Nevoia de paturi de mari arși
Mircea Badea și-a exprimat, totodată, opinia despre nevoia de paturi de mari arși, făcând referire și la tragedia de la Colectiv, din urmă cu 8 ani.
„De la Colectiv, tot aud textul ăsta, pe care nu-l contest, că România trebuie să aibă foarte multe paturi de mari arși.
Pare la fel ca la aia cu consumul de droguri, că ne propunem să combatem doar consumul, nu și traficul. Așa și aici! Zice să avem cât mai multe paturi de mari arși, dar nu ne gândim și cum să nu avem mari arși. Asta ar fi o idee!”, a spus el.
„Noi avem la nivel național 30 de paturi pentru marii arși. Aseară aveam libere 6 locuri, 5 în București și 1 la Timișoara.
Noi schimbăm lucrurile după Colectiv pentru că cele trei proiecte pentru secțiile de mari arși, de la Timișoara, Târgu Mureș și Grigore Alexandrescu au fost în mod nejustificat blocate.
Au ajuns într-o situație în care practic pierdeam finanțarea de la Banca Mondială”, spunea duminică, 27 august, Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă.