Mircea Badea a răbufnit în timpul emisiunii TV pe care o prezintă, după ce a aflat că Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va efectua un control amplu la OMV.
Mircea Badea este de părere că ancheta ANAF de la OMV „este patriotismul de fasolică”
Mircea Badea a vorbit în cadrul emisiunii TV „În fața națiunii” despre anunţul ANAF privind controalele la OMV, după ce compania austriacă a refuzat să plătească taxa de solidaritate în România. Din punctul său de vedere, totul este „patriotism de fasolică”.
„Deci știrea asta pute a brânză de burduf. Este patriotismul de fasolică. Deci îmi era jenă să mă uit la această știre. Deci asta în care ANAF-ul se duce peste companie hulpav…
Am râs, am râs foarte mult, e amuzant. Hai dracu’ să ne ocupăm de niște lucruri serioase, că de populisme de-astea penibile îmi e jenă rău”, a spus prezentatorul TV, relatează Antena 3 CNN.
ANAF va controla OMV. Lucian Heiuș: Sunt niște verificări ample. Am estimat că ele durează undeva în jur de 10 zile
Declarația sa a fostă făcută la scurt timp după ce președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuș, a venit cu noi informații în ceea ce privește plata taxei de solidaritate de către OMV, care a anunțat că nu dorește să plătească taxa de solidaritate în România, ci doar în Austria.
Lucian Heiuș a anunțat că va controla OMV-ul și că se are în vedere cifra de afaceri înregistrată anul trecut. Potrivit spuselor sale, cifra de afaceri trebuie să dovedească că această companie trebuie să plătească taxa de solidaritate.
„Direcția antifraudă face parte din ANAF. Începând de astăzi vor fi verificate multe societăți care ar trebui să se încadreze în ordonanță 186 verificăm modul de calcul a cifrei de afaceri și dacă se încadrează în acel prag de 75 % din total cifră de afaceri pe cele 4 coduri CAEN care sunt prevăzute în ordonanță 186.
Sunt niște verificări ample. Am estimat că ele durează undeva în jur de 10 zile. La finalul acestei perioade, eu cred că o să am o listă foarte clară cu câte societăți din România datorează contribuția de solidaritate, iar după aceea o să așteptăm termenul de 25 iunie care este prevăzut în ordonanță, când trebuie să fie declarat și achitată această contribuție.
Facem și verificări documentare. Avem și oameni care sunt pe teren și la OMV și la alte companii unde verificăm documentele. Discutăm cu reprezentanții companiilor să vedem modelul de business, să vedem modul în care și-au calculat cifra de afaceri.
Noi avem clar legislația fiscală din România și știm cum trebuie să fie aplicată și acolo unde constatăm că ea nu a fost respectat le solicităm să-și facă calcule corecte”, a explicat, luni, Lucian Heiuș, relatează sursa citată anterior.