Mircea Badea a uimit pe toată lumea
Mircea Badea, cunoscut pentru stilul său tranșant și direct în mediul media, a dezvăluit latura sa mai puțin cunoscută într-un interviu exclusiv pentru emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.
Realizatorul emisiunii „În gura presei” a vorbit deschis despre emoțiile pe care le trăiește în fața anumitor genuri de muzică și poezie.
În timpul interviului, Badea a mărturisit că se emoționează profund ascultând anumite tipuri de muzică, în special muzica lăutărească.
El a subliniat că aceasta este una dintre temele despre care ar putea vorbi la nesfârșit și a adăugat că ar putea ține chiar un curs cu pretenții universitare despre acest subiect.
Mircea Badea spune: „Mă emoționează foarte tare poezia. Bineînțeles că nu orice poezie, dar sunt poezii care mă emoționează. Și muzica mă emoționează! Una dintre temele mele favorite de bătut câmpii este muzica lăutărească,” a declarat Mircea Badea în emisiune.
Muzica lăutărescă, foarte emoționantă pentru Mircea Badea
El a subliniat că muzica lăutărească este pentru el absolut emoționantă și a exemplificat cu cântecul „Cine iubește și lasă” al Mariei Tănase, pe care l-a descris ca fiind un blestem în cultura rurală românească.
De asemenea, el a dezvăluit că se lasă impresionat de filme, recunoscând că există pelicule care îl pot emoționa până la lacrimi. Cu toate acestea, a menționat că nu orice film îl atinge la fel, evocând un zâmbet în timpul confesiunii sale.
Mircea Badea, despre începuturile sale în industria media
Anterior, el a mai fost invitat în cadrul acestei emisiuni. Atunci a vorbit despre:
- zilele sale de debut în industria media
- modul în care prezenta diverse joburi disponibile pe piața muncii în cadrul acelei rubrici
Printre meseriile promovate, se numărau chiar și posturi de „bohroverchiști” și „sculeri matrițeri”.
Gazda emisiunii, Iusti Fudulu, a fost evident uimită de această dezvăluire și a întrebat ironic dacă aceasta ar putea fi meseria reală a lui Badea.
În răspunsul său caracteristic, Badea a glumit, afirmând că ar putea fi:
- fie „sculer matrițer”
- fie „prelucrător prin așchiere”
- poate doar „ajutor programator”
A continuat apoi să explice că deși a făcut Liceul de Informatică, nu se consideră chiar un programator, ci mai degrabă un „asistent programator”.