Cât despre pericolul din țara vecină, în caz că această problemă degenerează, Badea recunoaște că nu s-ar da înapoi de la înrolare.
Mircea Badea a spus-o clar: Vreau să plec din România, absolut! N-am ce să caut aici, nu am nicio treabă aici
„Dacă începe războiul, eu sunt primul care se duce și, în niciun caz, din patriotism. Vreau să plec din România, absolut! N-am ce să caut aici, nu am nicio treabă aici. Din varii motive, nu am fost capabil să o fac.
Dar aș pleca din România, dacă este pace, nu dacă vrea Vladimir Putin să mă determine să plec. Dacă vrea Vladimir Putin pe mine, cetățean român, să mă determine să plec, nu plec.
Dar nu din patriotism, ci de al dracu’! Dacă vine războiul, asta e, mă duc”, a specificat prezentatorul în cadrul emisiunii În gura presei.
Realizatorul a intervenit în dezbaterea publică referitoare la interdicțiile aplicate rușilor. Acesta a precizat faptul că inclusiv Google este o invenție rusească, în interpretarea extremă dată de unele persoane.
„Dacă tot blocăm rușii peste tot, când renunțăm la cea mai mare mizerie de spionat masele, adică motorul de căutare Google, inventat de rusul Sergey Brin?”, scrie Mircea Badea pe Facebook.
Sergey Mikhaylovich Brin (născut pe 21 august 1973, la Moscova) este un informatician și om de afaceri cu cetățenie americană, etnic evreu, originar din Rusia, cofondator al companiei Google, împreună cu Lawrence Edward Page.
Întâlnirea cu oamenii legii
Cunoscutul prezentator de la emisiunea de pe postul de televiziune Antena 3 a fost oprit recent de poliție, pe stradă, în timp ce mergea spre domiciliu. În drumul său de la serviciu, Mircea Badea a fost oprit de agenții de la Poliția Capitalei pentru a fi legitimat. A fost nevoit să tragă mașina pe dreapta ca să poată să dea declarații organelor de ordine.
El a povestit în cadrul emisiunii cum a decurs toată întâmplarea, menţionând şi că are de gând să-i reclame pe poliţişti chiar la Raed Arafat, pentru că nu purtau mască, aşa cum prevedea legea în acel moment.
”Domnul Raed Arafat să le impună polițiștilor să poarte mască. Pe mine m-a urmărit miliția aseară prin oraș. Cu nino-nino, cu girofar sigur. Am oprit când am văzut că mă urmărește poliția.
Mă duceam acasă, noaptea, de la muncă. Mergeam ca un om cu mașina mea veche, ponosită, cu o viteză minimă. Zic să mă dau cât mai pe dreapta să treacă miliția. M-am gândit că au o treabă importantă, că se duc să-i pupe pe infractorii de la Bolintin, poate au un indiciu și l-au prins pe bombardierul de la Arad. Ei nu treceau. Erau în spatele meu. M-am oprit.
Se dă jos un tinerel, foarte plin de el. Mergea ca șmecherii către mașina mea. Vine și zice: ”Știți de ce v-am oprit?”. Eu îi spun: ”Nu purtați mască”. El zice: ”Știți de ce v-am oprit?” și eu îi spun: ”Nu purtați mască””, a povestit Mircea Badea.
„El continuă și zice: ”V-am oprit pentru că…”. Eu îi zic: ”Dacă vreți să țip, pot să țip. Nu purtați mască. Circulă o lege, cică pe stradă să pui masca pe față. Nu o aveți.” N-a mai știut ce să zică.
Zice: ”Dați-mi actele”. A început să se uite. Eu m-am oferit: ”Vreți să vă arăt și extinctorul?”. Zice: ”Asigurarea!”. Eu, care citesc legile, n-am RCA tipărit, de-al dracu. De ce? Pentru că e dreptul meu să n-am.
Zice: ”Asigurarea”. Eu îi zic: ”Nu o am tipărită. Nu mă aștept să știți. Am ținut cursuri deseori noaptea. E un hobby de-al meu. Mai țin cursuri de legislație oamenilor legii. Conform onoratei instanțe, nu e nevoie ca eu, conducător auto, să o am.”
Păi zice: ”Eu nu știam asta”. Dar nu mă miră. Îi zic: ”Dacă vreți, vă dau un link.”, a fost o parte a dialogului purtat între cei doi.