Jurnalistul Mircea Badea a răbufnit și îl acuză pe Președintele Klaus Iohannis de abuz și încălcarea Consituției. „Remarcă cineva asta în România? Plătește ceva pentru asta? E normal asta?”
Jurnalistul Mircea Badea a comentat decizia CCR în privința revocărilor miniștrilor PSD și refuzul Președintelui Klaus Iohannis de a o pune în practică. Acesta consideră că ceea ce face Iohannis este un abuz.
„Președintele zice ”eu semnez după ce vine motivarea”. Eu vă întreb așa: dacă o hotărâre a CCR e pusă în practică doar după ce vine motivarea, spuneți-mi mie, la ce dr*cului, ce rost ar mai avea, ca CCR să slobozească minuta, adică decizia și atât? Care ar fi rostul? De ce dă minuta de azi și urmează motivarea? De ce nu o dă odată cu motivarea? De ce se publică în Monitorul Oficial minuta? Păi ca să fie pusă în practică de îndată. Președintele, de la sine putere, spune că o pune în practică după ce iese motivarea. De ce iese minuta mai înainte? Să iasă dr*cu odată cu motivarea!
Evident că e o prostie, e un abuz ce face președintele. Faptul că a încălcat Constituția, n-a vrut să semneze decretele, deși era clar că trebuie să le semneze. Da, a încălcat Constituția. Iată, avem decizia CCR acum și explicată, motivată. Până la urmă ce a făcut, a semnat! Dar de ce n-a semnat din prima? N-a vrut! Astea sunt chestii neconstituționale pe care le face președintele. Remarcă cineva asta în România? Plățește ceva pentru asta? E normal asta? Nu prea e normal, deloc, dar aceasta e realitatea!” a comentat Mircea Badea, în emisiunea ”În Gura Presei”, scrie DCNews.
Mircea Badea a dat ca exemplu condamnarea la închisoare și cum se întâmplă în acest caz, atunci când decizia este pusă în practică imediat.
”Într-o hotărâre penală, vine Curtea și mă condamnă pe mine la pușcărie. Badea, la pușcărie. Bă, când a ieșit minuta, vine miliția și mă ia. Nu zice: să vină motivarea și-l luăm pe Badea atunci. Există cazuri în care motivarea hotărârii a venit după ce omul condamnat își ispășise deja pedeapsa. Minuta, decizia în sine a fost pusă în practică de îndată”.
Hotărârea CCR prevedea următoarele:
Președintele României urmează să emită de îndată decretele de revocare a miniștrilor, solicitate de primul-ministru prin adresele nr.5/5321 și nr.5/5324 din 26 august 2019, precum și decretele de desemnare a miniștrilor interimari propuși prin adresele nr.5/5362, nr.5/5363 și nr.5/5364 din 27 august 2019;
Preşedintele României urmează să răspundă, de îndată, în scris şi motivat, cu privire la refuzul propunerilor de numire în funcția de ministru titular, înaintate de primul-ministru prin adresele nr.5/5321, nr.5/5322, nr.5/5323, nr.5/5324, nr.5/5325 din 26 august 2019.