Mircea Badea, despre ce se pune pe grătar de 1 Mai
În cadrul emisiunii „În Gura Presei”, Mircea Badea a reacționat în stilul său caracteristic la un articol despre ce se poate pune pe grătar de 1 Mai. Jurnalistul a răspuns ironic la întrebarea din articol cu: „Nu știu … O helancă”.
„Ce punem pe grătar de 1 Mai? Nu știu. O helancă. Și asta a devenit o problemă? Adică nu știm? Cam ce s-ar putea pune? «Grătarul strânge oamenii laolaltă». Eu cred că a spus-o Seneca.
«Grătarul strânge oamenii laolaltă.» Pare ceva ce ar fi spus Confucius”, a exclamat ironic Mircea Badea, potrivit Antena 3 CNN.
Jurnalistul a continuat să comenteze pe marginea propunerii de meniu, întrebând retoric de ce ar trebui să se evite consumul de carne. El a criticat ideea de a pune legumele pe grătar, exprimându-și perplexitatea în legătură cu această propunere.
„Dar de ce să nu mâncăm carne? Care e ideea? Eu nu am înțeles de ce să pui legumele pe grătar. Dumneavoastră ați înțeles? Ai niște legume. Foarte bine. De ce le pui pe grătar? Astea sunt ideile? Murim pe loc”, a comentat Mircea Badea în cadrul emisiunii sale.
Micii nu sunt cea mai bună alegere pentru grătar
De 1 Mai milioane de români se vor pregăti, în mod sigur, pentru tradiționalul grătar. Mulţi vor ignora faptul că suntem în Postul Paștelui şi vor pune deasupra cărbunilor încinşi şi o porţie de mici.
De departe, mititeii sunt printre cele mai iubite mâncăruri de către români. Însă sunt ei conştienţi şi de ce pericol pot aduce micii, dacă sunt consumaţi în exces?
Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat de ce aceşti mici nu sunt tocmai recomandaţi atunci când ne gândim la sănătatea noastră.
Renumitul medic neurochirurg a explicat că foarte multe probleme pentru organism pleacă de la alimentaţia greşită. Nu este ceva descoperit de curând, însă mulţi continuă să ignore acest subiect.
Alimentele care „plac” creierului sunt foarte diferite de alimentele preferate de stomac, subliniază profesorul Ciurea.
Dacă revenim la mici, aceştia nu fac deloc bine creierului. Medicul spune că nu vorbeşte despre o interdicţie totală, avem voie să mâncăm mititei de câteva ori pe an. Însă nu ar trebui să devină o obişnuinţă să îi avem pe masă.
Această compoziţie din care se realizează micii nu este ceva care să ajute celulele nervoase din creier, ci chiar dimpotrivă, le dăunează. Totuşi, el recunoaşte că este greu de rezistat tentaţiei. Odată ce auzim cum sfârâie pe grătar şi simţim mirosul, este foarte dificil să ne abţinem.