Dumitru a intrat în afaceri pe cont propriu în 1990 cu zece vaci cumpărate de la CAP. Inițial a arendat pământ doar cât să-și întrețină acest mic șeptel, după care a tot mărit suprafața. Acum, Dumitru cultivă sfeclă pe aproximativ 105 hectare, iar pe restul are porumb, grâu și furaje.

Este mulțumit de sfeclă pentru că a a avut producții bune în 2012, adică de peste 50 de tone la hectar, în condițiile în care s-a ținut de tehnologie, dar și pentru că nu are probleme cu vânzarea producției.
”A mers bine anul trecut. Am făcut cam 50 de tone la hectar, dar am avut în unele locuri și 56-57 de tone. A ieșit bine pentru că respectăm tehnologia și lăsăm pământul să respire trei ani între culturi”, a spus Dumitru.

Un avantaj este și faptul că livrează sfecla direct din câmp.

”Cu desfacerea n-avem nicio problemă pentru că ne preia fabrica de zahăr de la Bod toată producția. Vin cu camioanele chiar în câmp. Fabrica are arondate vreo 2.500 de hectare în Brașov, plus alte 5.500 de hectare în Covasna”, a continuat fermierul.

Dumitru se plânge în schimb de nivelul subvenției, care de altfel îi și asigură profitul.