Mircea Fechet anunță un acord de mediu pentru proiectul ”Fast Danube”

mircea fechet

SURSA FOTO: Facebook, PRIAevents

Laurenţiu Alexandru Păştinaru, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, a semnat un acord important în prezența ministrului Mircea Fechet. Proiectul de mediu vizează îmbunătăţirea condiţiilor de navigaţie pe sectorul comun Româno-Bulgar al Dunării.

Președintele ANPM, Laurenţiu Alexandru Păştinaru, a semnat în prezența ministrului Mircea Fechet acordul de mediu pentru proiectul „Îmbunătăţirea condiţiilor de navigaţie pe sectorul comun Româno – Bulgar al Dunării – FAST DANUBE”.

Mircea Fechet spune că proiectul este menit să îmbunătăţească navigaţia pe Dunărea de Jos

FAST Danube a primit miercuri, 3 iulie, Acord de Mediu din partea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM).

Proiectul este unul din cele mai importante pentru îmbunătăţirea condiţiilor de navigaţie pe sectorul comun româno-bulgar al Dunării.

„Îmbunătăţirea condiţiilor de navigaţie pe sectorul comun Româno – Bulgar al Dunării – FAST DANUBE” este amplasat între Porţile de Fier II şi Chiciu – Silistra (între km. 863 şi km. 375) pe judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi.

Proiectul include următoarele:

  • lucrări de dragare;
  • construcţia unor structuri de regularizare a fluviului, în interiorul acestuia;
  • lucrări de stabilizare a malurilor.

Scopul lucrărilor este de a reduce rata sedimentării viitoare în zona şenalului. Măsurile au fost implementate ca urmare a proceselor de transport al sedimentelor după lucrările iniţiale de dragare capitală.

Amintim că acordul de mediu a fost semnat în prezența lui Mircea Fechet. Astfel, ministrul a transmis un mesaj special.

El își dorește ca acest proiect să îmbunătăţească navigaţia pe Dunărea de Jos, între Porţile de Fier II şi Chiciu-Silistra.

„Ne dorim ca acest proiect menit să îmbunătăţească navigaţia pe Dunărea de Jos, între Porţile de Fier II şi Chiciu-Silistra, inclus în lista de proiecte din Master Planul General de Transport al României 2014-2030, să respecte toate condiţiile prevăzute de specialiştii din cadrul ANPM. Suntem convinşi că punerea în aplicare a acestora va diminua la maxim impactul asupra habitatelor şi a speciilor protejate în siturile Natura 2000, ce fac obiectul acestui document” a declarat Fechet.

SURSA FOTO: Dreamstime

Documentul a fost semnat de către Laurenţiu Alexandru Păştinaru, preşedintele ANPM

Documentul prevede condiţiile în care va putea fi derulat acest proiect menit să îmbunătăţească navigaţia pe Dunărea de Jos, între Porţile de Fier II şi Chiciu-Silistra, întocmit de specialiştii Direcţiei Conservarea Naturii, Biodiversitate şi Direcţiei Controlul Poluării şi Reglementări, din cadrul ANPM.

Documentul a fost semnat de către Laurenţiu Alexandru Păştinaru, preşedintele instituţiei, la sediul Ministerul Mediului – România, în prezenţa Ministrului Mediului, Mircea Fechet şi a Vicepreşedintelui ANPM, Eugen Ioan Cozma.

FAST Danube se va desfăşura pe teritoriile judeţelor Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi. Este inclus în lista de proiecte din Master Planul General de Transport al României 2014-2030.

„Proiectul include lucrări de dragare, construcţia unor structuri de regularizare a fluviului, în interiorul acestuia şi lucrări de stabilizare a malurilor, al căror scop este de a reduce rata sedimentării viitoare în zona şenalului, ca urmare a proceselor de transport al sedimentelor după lucrările iniţiale de dragare capitală”, a transmis ANPM.