Ce se întâmplă cu telefoanele care ajung la Flip.ro?
Flip.ro, startup-ul românesc care încurajează economia circulară prin recondiționarea telefoanelor mobile. Ce se întâmplă cu telefoanele care ajung la Flip.ro? În rândurile următoare, puteți afla cum Flip.ro recondiționează telefoanele pentru ca ele să primească o nouă viață.
Înainte de inspecția tehnică, este verificată ștergerea completă a datelor de pe telefoanele vândute de clienți sau companii, prin programul autorizat, certificat ISO 17065. Telefoanele sunt evaluate prin 67 de teste de calitate, atât hardware, cât și software. Se verifică difuzorul, microfonul, camera foto, display-ul, bateria și multe altele.
Toate telefoanele reintroduse pe piață de Flip.ro, au garanție doi ani și sănătatea bateriei de minimum 85%. Peste 100 de specialiști evaluează fiecare telefon, conform celor mai înalte standarde din industrie și se asigură că fiecare telefon funcționează la parametri optimi, la fel ca cele noi.
Telefoanele Flip.ro sunt clasificate în patru categorii estetice: Ca Nou, Excelent, Foarte Bun și Bun. Ele influențează doar prețul telefoanelor. Performanța lor tehnică este similară telefoanelor noi.
„Prin vânzarea telefoanelor care nu mai sunt utilizate, atât cosumatorii, cât și companiile contribuie la reducerea cantității de e-waste și reduc considerabil amprenta de carbon.
Preocuparea noastră constantă vizează îmbunătățirea experienței de vânzare a telefoanelor vechi, dar și de achiziție a echipamentelor electronice recondiționate, astfel încât aceasta să fie una sigură, simplă și rapidă și să susțină obiceiurile mai responsabile de consum”, este mesajul postat pe pagina oficială de LinkedIn a Flip.ro.
Economia circulară, o soluție pentru eliminarea deșeurilor
Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a efectuat o vizită de lucru la Flip.ro. El a reamintit că „economia circulară este clar una dintre soluții pentru reducerea la minim sau chiar eliminarea deșeurilor și a poluării din procesul de producție.”
În acest sistem, produsele, componentele și materialele sunt întreținute pentru a avea o viață cât mai lungă, refolosite, reparate, înlocuite și reciclate, pentru a reduce la minim consumul de energie și de materiale.
„Este important să realizăm, la nivelul întregii societăți, că activitățile de reparare și reutilizare trebuie să devină prima opțiune în cazul valorificării oricărui tip de deșeu.
Mă bucur să constat că avem modele de succes în România și că astfel de activități pot face performanță, inclusiv din punct de vedere economic”, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a informat, joi, PNL.