Un candidat independent sau Mircea Geoană are șanse mici la prezidențiale

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a făcut declarații legate de posibilii candidați la alegerile prezidențiale din România. El a afirmat că vede șanse foarte mici pentru un candidat independent sau pentru Mircea Geoană. Stroe crede că în România, partidele importante, precum PSD și PNL, vor oferi candidații pentru turul doi al alegerilor prezidențiale.

„Din punctul meu de vedere este o misiune imposibilă și văd șanse foarte mici pentru un independent sau pentru Mircea Geoană, chiar dacă există anumiți analiști, comentatori, care au făcut un așa numit top al popularității”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL la Prima News.

Stroe a menționat că Mircea Geoană nu este văzut ca un candidat viabil de către PNL, deoarece provine din zona social-democrată. Dacă acesta ar dori să caute susținere, probabil ar trebui să se adreseze PSD.

„Domnul Mircea Geoană, am spus-o la vremea respectivă, ar fi un profil bun în schimb este un candidat independent, nu are susținerea unui partid”, a arătat Stroe, afirmând că din experiența sa politică, acesta are „șanse foarte mici, dacă nu chiar către zero” la prezidențiale.

El susține că în România poți ajunge în finala prezidențială doar dacă ești susținut de unul din partidele cu adevărat puternice. Acest lucru a fost valabil până acum și „pentru orice partid serios, cu o ofertă politică articulată, contează enorm acest lucru”.

„Dacă e să avem o discuție realistă în privința acestor alegeri, în România candidații la prezidențiale pentru turul doi vor fi oferiți de partidele importante. Avem două partide puternice care în decursul vremii și-au solidificat zona de stânga respectiv de dreapta a spectrului politic românesc adică PSD și PNL”, a arătat Ionuţ Stroe.

AUR nu este o alternativă pentru electoratul de dreapta, ci pentru electoratul mai puțin informat

De asemenea, Ionuţ Stroe subliniază că electoratul de dreapta, care se identifică cu principiile și valorile de dreapta, nu ar putea susține partidele sau formațiunile politice care se află în zona de extremă, care adoptă poziții populiste, eurosceptice sau antioccidentale.

Stroe menționează AUR, care, din punctul său de vedere, nu poate fi considerat un partid care fi o alternativă sau o ofertă atrăgătoare pentru electoratul de dreapta.

„AUR niciodată din punctul meu de vedere nu va putea fi socotit ca un bun ofertant al electoratului de dreapta ci mai degrabă a unui electorat mai puțin informat, care este sensibil la mesajele astea ultra naționaliste. Nu e un competitor pentru PNL”, a completat el.