Mircea Geoană spune că românii vor o altă ofertă politică

Candidează sau nu Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale din această toamnă? Aceasta e întrebarea care stă pe buzele multor români.

Secretarul general adjunct al NATO refuză deocamdată să dea un răspuns ferm. Un anunţ privind viitorul său politic va fi făcut doar după încheierea mandatului la NATO, a spus el, din nou, sâmbătă.

Totuşi, semnalele pe care le lansează Mircea Geoană par să vorbească de la sine. „Oferta politică actuală nu e foarte convingătoare” pentru foarte mulţi cetăţeni ai României.

Tocmai de aceea, românii din ţară, dar şi cei din străinătate au „dorinţa unei schimbări profunde”. Geoană spune că simte acest lucru.

Sâmbătă, 11 mai, Mircea Geoană a mers la Arad, pentru o dezbatere organizată cu ocazia lansării volumului său „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”.

Cu această ocazie, numărul 2 din NATO a fost întrebat dacă nu cumva pe acest proiect editorial doreşte să clădească un proiect politic. Mai mult, se simte el pregătit „să se implice, să prezinte o alternativă”?

Fostul lider al PSD a explicat că întrebarea corectă ar fi dacă România este pregătită, nu dacă el este pregătit să între în cursa electorală.

„Întrebarea nu e dacă eu sunt pregătit, întrebarea e dacă ţara este pregătită.

Eu cred că da, eu simt asta, şi nu mă refer la mine, ci legat de starea de spirit a românilor”, a afirmat Mircea Geoană la Arad.

Oferta politică de la acest moment nu este deloc convingătoare pentru români, mai spune el. Totuşi, Geoană a subliniat că nu vrea, deocamdată, să dea un răspuns clar la această întrebare privind candidatura. O va face doar după ce îşi va termina mandatul de la NATO.

Mircea Geoană
SURSA FOTO: Facebook, Mircea Geoană

Geoană: Participarea în număr foarte mare la lansările mele arată interes din partea românilor

Geoană a primit, din nou, o întrebare legată de candidatură şi din partea jurnaliştilor prezenţi la eveniment.

El spune că publicul din ţară şi cel din diaspora îi transmite că simte nevoia unei schimbări profunde. Iar participarea în număr foarte mare la întâlnirile pe care le organizează este un semnal pozitiv pentru Mircea Geoană, subliniază chiar el.

„Rămân la decizia mea care este o decizie, cred eu, normală, etică, corectă, de a anunţa deciziile mele finale cu privire la ceea ce îmi propun să fac după ce îmi voi termina mandatul la NATO.

Ceea ce pot să spun este că simt în publicul românesc din ţară şi din diaspora masivă românească dorinţa unei schimbări profunde.

Într-un fel şi participarea în număr foarte mare la lansările mele de carte, la întâlnirile pe care le am în ţară şi diaspora arată un anumit interes, sunt măgulit de acest lucru, dar o decizie consolidată, finală, o voi anunţa după ce voi termina mandatul la NATO”, a mai precizat Geoană.