Lucrarea de doctorat a lui Mircea Geoană este 0,84% plagiat
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a anunțat personal că procentul de similitudine obținut după ce și-a verificat lucrarea de doctorat este de doar 0,84%. Pe scurt, lucrarea sa nu este plagiată. Și-a verificat lucrarea de doctorat în patru softuri anti-plagiat diferite.
Geoană dă asigurări tuturor că a muncit singur la teza sa de doctorat și că acuzațiile care i-au fost aduse, cum că ar fi plagiat, ar fi doar niște atacuri politice lansate pentru că se apropie alegerile prezidențiale.
„Eu spun românilor în general, 0,84% pe patru softuri este în zona de plagiat dintr-o teză de acum 20 de ani de zile. Asta spune totul, în rest ține de cum împachetezi și cum vrei să comunici.
Geoană spune că verificările le-a făcut atât el, cât și unii profesori. Le-am făcut și eu pentru că în clipa în care se interesează cineva, am avut și eu curiozitatea, dar și mulți profesori au făcut verificări. Au măsurat lucrarea în patru softuri. Dacă este e o problemă, înseamnă că discutăm de altceva.
E o teză de 20 de ani. Nimic nu mă surprinde în această campanie concertată împotriva mea, are un singur scop, să oprească un independent să ajungă unde vor românii. Nu acuz pe nimeni de rea intenție, spun doar că e puțin ciudat că o teză de acum 20 de ani devine un subiect. E o teză făcută pe bune, muncită serios”, a declarat el, joi seară, în cadrul emisiunii TV „Jurnalul de Seară” de pe Digi24.
Emilia Șercan este cea care l-a acuzat pe Mircea Geoană că ar fi plagiat. Potrivit spuselor sale, el ar fi tradus zeci de pagini din rapoartele anuale prezentate Congresului SUA de președinții americani Bill Clinton și George W. Bush, fără să le menționeze în bibliografia sa.
Mircea Geoană își va anunța candidatura la alegerile prezidențiale în curând
El își va anunța candidatura la alegerile prezidențiale abia după ce își va încheia mandatul de secretar general adjunct la NATO. Mai exact, la începutul toamnei. Nu poate intra în cursa electorală cât timp lucrează pentru Alianța Nord Atlantică.
Și-a făcut deja o imagine cu privire la pașii pe care trebuie să-îi facă și pentru a doua succesiune. Prima s-a rezolvat deja cu Mark Rutte, premierul Olandei. A doua trebuie rezolvată și pentru poziția sa. Vrea să-și încheie mandatul de secretar general adjunct al NATO într-un mod „onorabil, cu capul sus”.