Mircea Geoană: Nu avem motive de îngrijorare în România, securitatea ţării noastre este acoperită de NATO

Mircea Geoană

SURSA FOTO: Inquam Photos, Virgil Simonescu

Securitatea României este acoperită de NATO, a declarat Mircea Geoană în cadrul deschiderii noului an universitar la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti. Secretarul general adjunct al Alianței a mai spus că nu sunt motive de îngrijorare.

Securitatea României este acoperită de NATO

Securitatea României este acoperită de NATO! Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a transmis un mesaj puternic de încredere și optimism studenților din Ploiești în ceea ce privește securitatea României.

În discursul său ținut la festivitatea de deschidere a anului universitar la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Geoană a subliniat că nu există „motive de îngrijorare” în România în ceea ce privește securitatea țării.

”Nu avem motive de îngrijorare în România, securitatea ţării noastre este acoperită de cea mai puternică alianţă din lume. Aveţi liniştea necesară să construiţi, aveţi liniştea necesară să învăţaţi. Avem cu toţii şansa unei perioade lungi istorice, cum România n-a avut niciodată”, le-a transmis Mircea Geoană studenţilor.

Secretarul general adjunct al NATO a subliniat că studenții și tinerii din România vor trăi într-o țară democratică, capitalistă și liberă, cu securitate garantată de NATO.

„Vom avea decenii lungi de a construi predictibil”, a spus Geoană.

El a transmis un mesaj de încurajare studenților, subliniind importanța educației în viață și necesitatea auto-depășirii și învățării continue.

SURSA FOTO: Facebook, Mircea Geoană

Studenții ajută la dezvoltare și progresul României

Geoană și-a exprimat încrederea în potențialul studenților și a afirmat că se bazează pe ei pentru a contribui la dezvoltarea și progresul țării.

Acest discurs inspirațional a oferit o perspectivă optimistă asupra viitorului României. Acesta a oferit și o perspectivă asupra rolului pe care tinerii îl au în construirea unei societăți prospere.

Studenții pot să-și concentreze eforturile pe educație și dezvoltare. Ei contribuie, astfel, la construirea unei Românii mai puternice și mai prospere în decadelor care vor urma.

”România şi istoria noastră a fost întotdeauna, ca şi geografia, foarte zbuciumată, cu multe zigzaguri. Dragii mei prieteni, în special cei tineri, veţi trăi într-o Românie democratică, capitalistă, societate liberă, generaţii după generaţii, după generaţii, după generaţii.

Prima oară în istoria ţării când avem şi securitatea acoperită de cea mai puternică alianţă, dar vom avea decenii lungi de a construi predictibil, de a îmbunătăţi ceea ce nu merge, de a transforma ţara asta în ce poate să reprezinte. Şi frustrarea pe care o simt la mulţi dintre românii şi româncele noastre din ţară şi din diasporă este că simt că ţara asta are potenţial şi că într-un fel jucăm sub liga noastră”, spune Mircea Geoană.

Importanța educației pentru români

Secretarul general al NATO a mai spus studenților că ”Voi veţi descătuşa potenţialul acestei naţiuni. Mă bazez pe voi. Sunt mândru să fiu cu voi şi sper că aceste prea multe cuvinte să vă fie un pic de îndemn, de încredere, de curaj. Auto-depăşiţi-vă! Învăţaţi! Să ştiţi că fără şcoală nu ajungi departe în viaţă”.

”Orice alt model este iluzoriu, este o fantezie”, a mai transmis Geoană, în discursul ţinut la UPG Ploieşti.

Români bine calificați peste tot în lume

Geoană a subliniat că a întâlnit români extrem de bine pregătiți profesional în întreaga lume. Secretarul general adjunct al NATO a mai spus că există școli și dascăli excepționali în România.

El a transmis studenților că nu locul unde studiezi este esențial. Din contră, modul în care studiezi și ce faci cu cunoștințele acumulate. El a evidențiat că atât școlile românești, cât și dascălii sunt de calitate, iar diplomele obținute aici au valoare și recunoaștere internațională.

”Unde să studiezi, acasă sau afară? Eu vă spun că, de fapt, în cele din urmă, nu contează atât de mult dacă acest stop, la o universitate românească sau la una din străinătate nu reprezintă ultima etapă a desăvârşirii voastre profesionale şi ca lideri.

Eu am făcut amândouă: sunt produsul ingineriei româneşti, produsul ASE-ului din România, produsul Facultăţii de Drept din România, am fost şi la Harvard. De aceea, vă îndemn să îmbrăţişaţi faptul că sunt şcoli bune în România, că sunt dascăli buni în România. Diplomele voastre sunt valoroase”, a fost mesajul transmis de Mircea Geoană.