Secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană a fost surprins într-o ipostază fără precedent. Acesta s-a urcat la volanul mașinii sale după ce a consumat mai multe sticle de vin în compania soției sale. Ce s-a întâmplat mai departe?
Mircea Geoană este unul dintre cele mai cunoscute nume din politica românească. A fost președinte de partid, fost ministru de externe, fost ambasador, iar în prezent ocupă funcția de secretar general adjunct al NATO.
În ciuda carierei sale profesionale, Mircea Geoană a fost surprins într-o ipostază fără precedent. Acesta s-a urcat la volan după ce a consumat mai multe sticle de vin și a condus mașina prin traficul intens din Capitală, arată imaginile publicate de EVZ.
Potrivit sursei citate, secretarul general adjunct al NATO ar fi băut mai multe sticle de vin, în cursul serii, alături de soția sa, Mihaela, fără a sărbători o ocazie specială.
Cuplul a mers la un restaurant din Piața Floreaasca, cu specific pescăresc, Mircea Geoană comandând pește la grătar, alături de un vin alb, numărul sticlelor comandate fiind încă unul necunoscut.
Mircea Geoană a condus cu alcoolemie de 0,43
Cei doi au vorbit, au povestit, iar vinul s-a dus și el în tot acest timp. Astfel, în jurul orei 23.00, Mircea Geoană și soția sa au părăsit restaurantul, preferând să meargă cu mașina personală și nicidecum cu un uber sau cu un taxi.
Sursa citată precizează că după un calcul sumar realizat, secretarul general adjunct al NATO, s-a urcat la volan cu o alcoolemie de 0,43, ceea ce îl ducea în zona de infracțiune.
Mai exact, acesta risca să rămână fără permis de conducere și totodată, ar fi putut produce și un accident rutier în contextul în care reflexele sale ar fi fost ”amețite” de tot alcoolul consumat.
Amintim faptul că legislația din România nu este deloc permisivă atunci când vine vorba despre consumul de alcool la volan. Mai exact, statisticile arată că majoritatea accidentelor rutiere au ca și cauză principală consumul de alcool, în contextul în care primele funcții afectate de alcool sunt capacitatea de coordonare, reacțiile și reflexele, de astfel și cele mai importante.
Astfel, legea nu permite urcarea la volan a persoanelor aflate în stare de ebrietate atât pentru siguranța lor, cât și pentru siguranța celorlalți participanți la trafic. Condusul după consumul de alcool se pedepsește cu suspendarea permisului, amendă sau, după caz, în funcție de alcoolemie, cu dosar penal.