Interesati de preluarea firmei lui Lucescu sunt BNS si grupul israelian Kolal, ultimul incercand sa recupereze terenul pierdut dupa esecul avut in tentativa de achizitie a Ardaf. Croma a fost infiintata in mai 1997, dar de atunci si pana azi rezultatele inregistrate au fost mai degraba modeste. Daca in 2001 firma avea incasari de 16 miliarde lei, la sfarsitul aceluiasi an inregistra pierderi totale de circa sapte miliarde lei. In mare masura, rezultate asemanatoare s-au inregistrat si anul trecu
Interesati de preluarea firmei lui Lucescu sunt BNS si grupul israelian Kolal, ultimul incercand sa recupereze terenul pierdut dupa esecul avut in tentativa de achizitie a Ardaf. Croma a fost infiintata in mai 1997, dar de atunci si pana azi rezultatele inregistrate au fost mai degraba modeste. Daca in 2001 firma avea incasari de 16 miliarde lei, la sfarsitul aceluiasi an inregistra pierderi totale de circa sapte miliarde lei. In mare masura, rezultate asemanatoare s-au inregistrat si anul trecut, fapt ce l-a determinat pe Mircea Lucescu sa ia decizia de a vinde compania.
Capital: Nu prea aveti succes in afaceri, domnule Lucescu, la fel ca la fotbal.
Mircea Lucescu: Sunt perfect de acord cu ideea ca in viata nu le poti avea pe toate. In ultmii ani, mai ales de cand am plecat in Turcia, timpul alocat afacerilor a fost extrem de limitat. si in conscinta si satisfactiile au fost la fel de reduse.
Capital: Dupa firma care producea pantofi, a venit randul companiei de asigurari. De ce vreti sa vindeti Croma?
Mircea Lucescu: Nu ar trebui sa se inteleaga ca Lucescu tine sa scape de firma de asigurari Croma cu orice pret, pentru ca nu este adevarat. La modul cel mai simplu, as putea sa va spun ca visul meu de a face cu succes afaceri in Romania nu prea s-a implinit. si in consecinta am decis sa inchei conturile cu companiile la care sunt actionar majoritar sau semnificativ si care nu mi-au adus satisfactiile asteptate.
Capital: Asigurarile sunt, in general, un domeniu destul de dificil, iar totul depinde de felul in care o companie se face cunoscuta pe piata. Unde s-a gresit in cazul Croma?
Mircea Lucescu: E posibil sa fi gresit atunci cand nu am acceptat sa aduc un partener puternic in companie. La fel de posibil este ca oamenii carora le-am incredintat aceasta companie sa nu fi reusit sa impuna Croma pe piata asigurarilor. Eu nu ma pricep la strategii, dar ma uit la cifre si vad ca nu fac profit. si atunci prefer sa incredintez aceasta afacere unui investitor care va avea mai mult timp sa se ocupe de ea decat am avut eu.
Capital: si totusi, anul trecut ati incercat sa relansati Croma. Ce s-a intamplat intre timp? Cat vreti sa obtineti pe ea daca o veti vinde?
Mircea Lucescu: Inca o data va spun ca nu sunt disperat sa vand compania de asigurari. Daca am sa ma inteleg cu un investitor sa preia compania, bine. Daca nu, am sa o mai pastrez un timp. Poate un an, doi sau poate o luna. Nu stiu. Voi vedea. Eu am investit la Croma aproape un milion de dolari, asa ca ma astept sa recuperez macar investitia facuta.